Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Βόλο

Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Βόλο

Η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας και του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Βόλου ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πλοίου «USS Carson City» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 10 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας να διαδηλώσουν μαζικά με σύνθημα: «Δεν δεχόμαστε να γίνει ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας πολεμική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης επισημαίνει:

«Το πλοίο συμμετέχει μαζί με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και τους Αμερικάνους στρατιώτες που έχουν εγκατασταθεί σε Βόλο και Στεφανοβίκειο στην άσκηση “Μέγας Αλέξανδρος”, γεγονός που αποδεικνύει το ολοένα και πιο στενό δέσιμο της χώρας στις επικίνδυνες αντιπαραθέσεις στην περιοχή.

Επιβεβαιώνεται άμεσα και με τον πιο περίτρανο τρόπο η καταγγελία της ΕΕΔΥΕ, παράρτημα Βόλου, που στη σύσκεψη φορέων στις 31/10/2018 είχε επισημάνει ότι η παρουσία περιορισμένων αμερικανικών στρατευμάτων στο Στεφανοβίκειο θα εξελιχθεί σε μετατροπή όλης της περιοχής μας, της Ν. Ιωνίας, της Αγχιάλου, του λιμανιού του Βόλου, σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ’ αυτούς.

Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.

Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για τον λαό μας και στην περιοχή μας».

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνουν: Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) και το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών ν. Μαγνησίας.

Ενδιαφέροντα άρθρα