Συλλαλητήρια την Πέμπτη 12 Μάη σε όλη την Ελλάδα

Συλλαλητήρια την Πέμπτη 12 Μάη σε όλη την Ελλάδα

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή και η οποία συζητιέται την ερχόμενη βδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή και η οποία συζητιέται την ερχόμενη βδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό, με συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια.

Όπως υπογραμμίζει στο κάλεσμά της, «είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ηδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν η ΟΓΕ και το ΠΑΜΕ, με το τελευταίο να επισημαίνει: «Εξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις!», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς».

Πούλμαν δρομολογούνται από μια σειρά περιοχές της Αττικής: 17.15 Ολυμπιακό Χωριό (Κακλαμανάκη 21), 17.30 Μενίδι (Πλατεία Καράβου), 17.30 Κόκκινος Μύλος, 17.15 Άνω Λιόσια (Τριγωνική Πλατεία).

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Οι προσυγκεντρώσεις σωματείων, συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και μαζικών φορέων για τη μεγάλη συγκέντρωση  την Πεμπτη 12 Μαη στα Προπυλαια, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις έχουν όριστεί για τις 6:15 μ.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεια και Επιτροπές Αγώνα  σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

Πλατεία Κοραή: Επιτροπή αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεια Εργαζόμενων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων

Ομόνοια: Σωματεία συνταξιούχων, Σωματεια και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμενων, ΟΓΕ, Συλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς της Αττικής

 

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Συλλαλητήριο επίσης την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ.

Συλλαλητήρια από σωματεία και φορείς ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία προγραμματίζονται επίσης μεταξύ άλλων:

Την Τετάρτη 11 Μάη:

— Στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

— Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 12 Μάη:

— Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ. έξω από την παλιά νομαρχία.

— Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

— Στην Καλαμάτα, πικετοφορία στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου

— Στην Κεφαλλονιά, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

— Στη Μυτιλήνη, πικετοφορία στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς

— Στη Νάουσα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

— Στην Πάτρα,  στις 7 μ.μ., μπροστά απ’ τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου

— Στη Σάμο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου.

— Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.

— Στον Βόλο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

— Στα Τρίκαλα, στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια