Συνεστίαση της Επιτροπής Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Συνεστίαση της Επιτροπής Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Με μαζική παρουσία, κέφι και τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 3 Ιούλη στην πλατεία Πλυτά, η συνεστίαση της Επιτροπής Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας  Αθήνας ( Γούβα, Ν. Κόσμος, Παγκράτι ) . Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους φίλους της ειρήνης

Με μαζική παρουσία, κέφι και τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 3 Ιούλη στην πλατεία Πλυτά, η συνεστίαση της Επιτροπής Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας  Αθήνας ( Γούβα, Ν. Κόσμος, Παγκράτι ) .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους φίλους της ειρήνης που ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της επιτροπής.

Στην ομιλία του ο Σταύρος Τάσσος  αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου επισημαίνοντας τους κινδύνους που απειλούν το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς από την παρουσία του ΝΑΤΟ και συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων από ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

Ο ομιλητής στάθηκε στην επικίνδυνη  εμπλοκή της χώρας σε αυτές τις αντιθέσεις λέγοντας ότι δεν αφορούν τα συμφέροντα του λαού αλλά της αστικής τάξης που παζαρεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και προωθεί την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αναφέρθηκε ακόμα στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που για να υπηρετήσουν αυτά τα συμφέροντα μετατρέπουν τη χώρα σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και δαπανούν κάθε χρόνο τεράστια ποσά για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Ο Σταύρος Τάσσος τέλος  εξέφρασε, για άλλη μια φορά, την αλληλεγγύη του αντιπολεμικού – αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος  στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του για ανεξάρτητο κράτος καθώς και στον αμερικάνικό λαό που διαδηλώνει καθημερινά ενάντια στο ρατσισμό και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ενδιαφέροντα άρθρα