Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου Ενάντια στον Πόλεμο

Φιλικός Αγώνας Ποδοσφαίρου Ενάντια στον Πόλεμο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/05 στο Β΄ Δημοτικό Γήπεδο Αργυρούπολης, με αθλητές και προπονητές των νοτίων προαστίων της Αθήνας να στέλνουν το μήνυμα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ -ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μάη, ποδοσφαιριστές από την περιοχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Αγίου Δημητρίου, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης έδωσαν τη δική τους απάντηση στην όλο και πιο επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Μέσα στη ζεστή ατμόσφαιρα των θεατών στις κερκίδες του Β΄ Δημοτικού Γηπέδου Αργυρούπολης,  προπονητές και ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα με το πανό: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ / ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ /ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για να ακολουθήσει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαφορετικός, ένας αγώνας-μήνυμα ζωής ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Πρωταγωνιστές του αγώνα όλοι αυτοί που με το δικό τους τρόπο, τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, πήραν θέση, απάντησαν στο τι να κάνουμε απέναντι στο δράμα του λαού της Ουκρανίας. Ο αγώνας, μικρότερης διάρκειας από το κανονικό, έστειλε το μήνυμά του σε κάθε κατεύθυνση.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγίου Δημητρίου, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης ευχαρίστησαν από καρδιάς τους θεατές, τους συντελεστές του αγώνα με το αναμνηστικό συμμετοχής. Η συνέχεια στους στίβους του αγώνα, στους στίβους της ζωής. Κανένας συμβιβασμός με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό στην Ουκρανία. Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

 

 

 

Ενδιαφέροντα άρθρα