Χανιά: Κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ

Χανιά: Κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ

Διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης και τα εργατικά Σωματεία των Χανίων, στο κέντρο της πόλης ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» στο λιμάνι της Σούδας

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας!», αυτό το μήνυμα έστειλε η κινητοποίηση που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης και τα εργατικά Σωματεία των Χανίων, στο κέντρο της πόλης ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» στο λιμάνι της Σούδας και την απόβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικων στην πόλη για τις γιορτές.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. «Δεν έχουν θέση εδώ οι φονιάδες των λαών. Είναι ανεπιθύμητοι», έγραφαν τα πανό των εργατικών σωματείων και της Επιτροπής Ειρήνης, ενώ σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές «στόλισαν» ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα εγκλήματα που γίνονται στην Γάζα.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων με τα συνθήματα «Θέλουμε την Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» να ακούγονται συνεχώς.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ. Στους δρόμους του αγώνα. Γιατί με ευχές και παρακάλια δεν τα διώχνεις τα τσακάλια. Σηκώνουμε ψηλά την σημαία της Παλαιστίνης. Παίρνουμε θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Κι ας λυσσάνε οι κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, τα τρολ του διαδικτύου. Σφίγγουμε το χέρι σε καθένα που δίνει παντού τη μάχη για να διαδώσει την αλήθεια, να δυναμώσει την αλληλεγγύη που είναι το όπλο των λαών ενάντια στην εκμετάλλευση και κάθε μορφής καταπίεση. Και η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της δικής μας χώρας σε ακόμη μία σφαγή, που έχει την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού κράτους, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου και με κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης. Όλοι μαζί συμφώνησαν με την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών, δολοφονικών βάσεων στη χώρα μας, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο πολέμων και πιθανό στόχο αντιποίνων.

Δε σιωπούμε  όταν η πόλη μας μετατρέπεται σε μόνιμο ορμητήριο των φονιάδων, με τα πληρώματα των πλοίων που δένουν όλο και πιο συχνά στη Σούδα, να επιδίδονται σε τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές απέναντι στο λαό και στη νεολαία των Χανίων. Τελευταίο παράδειγμα είναι τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί του πληρώματος του αεροπλανοφόρου “USS Gerald Ford” που ήρθαν στα Χανιά για “αναψυχή”. Συνεπλάκησαν μεταξύ τους στον Δημοτικό Κήπο, ενώ ήταν μεθυσμένοι, επιτέθηκαν σε δύο ανήλικες μαθήτριες, προκάλεσαν αναστάτωση σε παρέες στο παλιό Λιμάνι. Το πόσο θράσος έχουν, αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στη χώρα μας, φαίνεται από βίντεο που δείχνει έναν από αυτούς να απειλεί τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον συλλάβουν ότι θα πάνε φυλακή, ενώ ανάμεσα στα άλλα απαιτεί να μιλήσει με το ΝΑΤΟ!

Είμαστε εδώ. Στους δρόμους του αγώνα και διαδηλώνουμε. Και από αυτό το βήμα το φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Καμία εμπλοκή, καμία διευκόλυνση της χώρας μας στο σφαγιασμό του λαού της Παλαιστίνης! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Φωνάζουμε “δώστε λεφτά για την παιδεία κι όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!”. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Ούτε γή ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια