ΧΑΝΙΑ – Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μαζί  με τον παλαιστινιακό λαό γιατί με το παράδειγμα του αποδεικνύει στην πράξη ότι – κόντρα στον ρεαλισμό της υποταγής που προβάλλει το σύστημα – υπάρχει και ο ρεαλισμός της σύγκρουσης.

«Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος. Ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»

 

Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα που έστειλε με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  22 του Μάη στο Πάρκο Ειρήνης και Φίλιας των Λαών η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Η χθεσινή αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση έστειλε επίσης μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, που μετρά τις πληγές του από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Η εκδήλωση του Σαββάτου περιελάβανε απαγγελία ποιημάτων και μουσικές από μικρά παιδιά. Οι μελωδίες τους, οι παλλόμενες φωνές τους, οι εικαστικές τους δημιουργίες έδωσαν χρώμα, ζωντάνια και σίγουρα μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους!

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Σήφης Αποστολάκης και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Χανίων.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης που σημείωσε μεταξύ άλλων πως  «Στο μαύρο μέτωπο, που υψώνεται σήμερα από τις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ και τις δυνάμεις που τις υπηρετούν, η απάντηση είναι ένα μεγάλο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό μέτωπο. Γιατί οι λαοί μπορούν να νικήσουν και να βάλουν φραγμό στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι Χανιώτες, ο λαός της Κρήτης, πρέπει να στηρίξει τις πολύμορφες δράσεις για το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς.»

Ολόκληρη η ομιλία:

 

 

 

 

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Από το βήμα και της σημερινής μας συγκέντρωσης εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον πολύπαθο, αλλά και αγωνιστή παλαιστινιακό λαό, που “οι ρίζες του αγκυροβόλησαν πριν από των αιώνων το ξετύλιγμα”, αλλά σήμερα ζει σεσπίτι – καλύβα από καλάμια”.

Σ΄ αυτό το λαό που έχει ποτίσει τη γη του, που κάποτε «μοσχοβολούσε θυμάρι, λάδι και νέα ζωή», με το αίμα του, διεκδικώντας τη δική του, ανεξάρτητη και ελεύθερη πατρίδα.

 Που, για ακόμα μια φορά, μετρά τις πληγές του από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.  Στις 11 μέρες των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, τουλάχιστον 243 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους και 66 παιδιά, πάνω από 1.500 τραυματίστηκαν και πάνω από 55.000 εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους, ενώ στην κατεχόμενη δυτική όχθη σκοτώθηκαν άλλοι 42 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.

Η προσωρινή και εύθραυστη εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ από χθες προετοιμάζει την επόμενη σύγκρουση. Γιατί διατηρεί στο ακέραιο τη ρίζα του προβλήματος: την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, τη διαιώνιση της οποίας προβλέπουν εν τέλλει και όλα τα σχέδια «διευθέτησης» του Παλαιστινιακού που τίθενται στο τραπέζι με  την ιμπεριαλιστική σφραγίδα, κατά τα πρότυπα του “αμερικάνικου σχεδίου” για τη διαιώνιση και θωράκιση του κατοχικού καθεστώτος, με νέες προσαρτήσεις παλαιστινιακών εδαφών.

Η δική μας αλληλεγγύη δεν είναι μια σταγόνα νερού σε φλογισμένο καμίνι, αλλά μια φωτιά που καίει για να συνεχιστεί και να δυναμώσει η διεκδίκηση, να εκφραστεί ακόμη πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη, για:

– Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

– Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967.

– Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

– Το γκρέμισμα του τείχους του αίσχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

– Την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.

– Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

– Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μαζί  με τον παλαιστινιακό λαό γιατί με το παράδειγμα του αποδεικνύει στην πράξη ότι – κόντρα στον ρεαλισμό της υποταγής που προβάλλει το σύστημα – υπάρχει και ο ρεαλισμός της σύγκρουσης. Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, του ανειρήνευτου αγώνα απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τα εγκλήματά τους, με τα μέσα που οι λαοί επιλέγουν κάθε φορά.

Αυτόν το δρόμο φώτισε η εποποιία που έγραψαν οι λαοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκείνη που έγραψε ο Κρητικός λαός στην Μάχη της Κρήτης, δείχνοντας το αξεπέραστο μέγεθος της δύναμης τους όταν βγαίνουν στο προσκήνιο της Ιστορίας.

 

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Η μάχη της Κρήτης, που ξεκίνησε  στις 20 του Μάη του 1941 άνοιξε  και την πρώτη σελίδα της Εθνικής, της ΕΑΜικής Εθνικής μας Αντίστασης,

Για πρώτη φορά  στην ως τότε πορεία του πολέμου η ναζιστική εισβολή  βρήκε απέναντι της μια γενικευμένη ένοπλη λαϊκή εξέγερση. Πάνω από 600 ομάδες δύναμης 3-80 άνδρες η κάθε μια σχηματίστηκε κείνες τις μέρες από τα Χανιά ως το Ηράκλειο και ρίχτηκαν στην μάχη κατά των φασιστών εισβολέων. Εξέγερση που δεν οργανώθηκε από το επίσημο αστικό κράτος, ούτε από τα αγγλικά στρατεύματα, παρόλο που είχαν στη διάθεση τους 6 μήνες να μετατρέψουν την Κρήτη σε απόρθητο φρούριο. Χαρακτηριστικό της στάσης της μεταξικής κυβέρνησης, του βασιλιά Γκλύξμπουργκ και των άγγλων ιμπεριαλιστών ήταν η αναχώρηση τους από την Κρήτη ενώ ήταν σε εξέλιξη ακόμα ο λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στους φασίστες εισβολείς.  Αυτό ακριβώς δείχνει την απέχθεια και το φόβο των αστικών δυνάμεων απέναντι στο παλλαϊκό ξεσηκωμό, τη λαϊκή εξέγερση. Και από την άλλη, ότι κανένας λαός δεν μπορεί να εμπιστευθεί την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας του στις αστικές κυβερνήσεις, στα αστικά κόμματα και στην τάξη τους.

Στην Κρήτη ξεπρόβαλε κι έβαλε τη σφραγίδα της η λαϊκή αντίσταση ενάντια στους χιτλερικούς εισβολείς. Καθοριστικό ήταν το κάλεσμα του Μιλτιάδη Πορφυρογένη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που είχε αποδράσει από την Κίμωλο – στην εφημερίδα του Ηρακλείου “Κρητικά Νέα” – στις 16 Μάη 1941, όπου καλούσε τους κομμουνιστές και τον κρητικό λαό να οργανώσουν την αντίσταση με κάθε τρόπο στην επικείμενη ναζιστική εισβολή στην Κρήτη. Κι εκεί από τις πρώτες κιόλας ώρες βρέθηκαν οι κομμουνιστές, όσοι ήσαν στο νησί μαζί μ’ εκείνους τους εξόριστους που έφτασαν από τα νησιά, δραπετεύοντας από τα κολαστήρια της εξορίας. Και στάθηκαν κι εκεί μπροστάρηδες στη Μάχη της Κρήτης. Το ΚΚΕ υπήρξε ο εμπνευστής, ο οργανωτής και κύριος αιμοδότης της μεγάλης ΕΑΜικής Αντίστασης του λαού μας, του Παγκρήτιου Αντιστασιακού Μετώπου, που μετονομάστηκε σε ΕΑΜ μετά την ίδρυσή του και της Παγκρήτιας Οργάνωσης Ελεύθερων Νέων, που μετονομάστηκε σε ΕΠΟΝ μετά την ίδρυσή της.

Συναγωνιστές και φίλοι

80 χρόνια μετά από τη Μάχη της Κρήτης τα γεγονότα προειδοποιούν για νέους τοπικούς ή και γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

 

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Το μαρτυρούν η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στη Μαύρη Θάλασσα, στη συνοριογραμμή Ρωσίας – Ουκρανίας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή, στη Β. Αφρική.

Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, που δεκάδες εστίες πολέμου καίνε στην υδρόγειο και στη γειτονιά μας και προειδοποιούν ακόμα και για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό της αστικής τάξης και των συμμάχων της, οδηγώντας το λαό μας στο πολεμικό σφαγείο.

Προχωρά στο επόμενο διάστημα στην ανανέωση και επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. Συνεχίζει στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις στη Σούδα, που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως “αβύθιστο αεροπλανοφόρο”, αλλά και στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη, που ο στόχος τους είναι να τη μετατρέψουν σε “Σούδα του Βορρά”. Σπέρνει νέες βάσεις σε πάνω από 20 σημεία σε όλη τη χώρα. Προετοιμάζει τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στον Άραξο ή σε άλλη περιοχή.

Συμμετέχει σε δεκάδες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, που αποτελούν πρόβες πολέμου, όπως η “Defender Εurope 2021”, για τις ανάγκες της οποίας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης περνάνε χιλιάδες στρατού και πολεμικά μέσα με προορισμό τα σύνορα με τη Ρωσία. Αναλαμβάνει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου. Συνάπτει Συμφωνίες Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία, τη Σ. Αραβία.

Η αποστολή συστοιχίας πυραύλων “Πάτριοτ”, αλλά και προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στη Σ. Αραβία, τα σχέδια για την αποστολή δυνάμεων στην Αφρική, οι περιπολίες ελληνικών πολεμικών πλοίων στον Περσικό, είναι πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Έχουν σημάνει συναγερμό!

Οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Αποτελούν πρόκληση για το λαό μας οι δηλώσεις της κυβέρνησης, αλλά και του Αμερικανού πρέσβη για το βάθεμα του αμερικανοΝΑΤΟικού αποτυπώματος στη χώρα μας. Η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς, τα πάνω από 4 δισ. ευρώ που δαπανά κάθε χρόνο για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, η αγορά των μαχητικών “ΡΑΦΑΛ” και των Φρεγατών, η παραπέρα πρόσδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας.

Να διαδοθεί πλατιά και να καταγραφεί στη λαϊκή σκέψη, στη σκέψη της νεολαίας ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ είναι μακελάρηδες των λαών. Το μαρτυρά η ίδια η ιστορία τους που είναι γεμάτη από πολέμους και επεμβάσεις, από αιματοκυλίσματα λαών.

Μέσα στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής συμμαχίας γίνεται διαρκώς όλο και πιο επικίνδυνη η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οξύνεται ο ανταγωνισμός της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης. Εκδηλώνεται η τουρκική επιθετικότητα και παραβιάζονται ο θαλάσσιος και εναέριος χώρος, αμφισβητούνται τα σύνορα και οι συνθήκες που τα καθορίζουν.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να κρατήσουν πάση θυσία την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, είναι αδίστακτοι. Παίζουν με ανταλλάγματα και ξέρουμε καλά πως πίσω από τις διερευνητικές συνομιλίες, τις συζητήσεις για τα όποια Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στρώνεται το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Είναι ψεύτικο το δίλημμα “συμβιβασμός ή πόλεμος”. Επιχειρεί να εγκλωβίσει το λαό μας στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα με τον τουρκικό, με το ρωσικό λαό, με τους λαούς της περιοχής. Έχουμε κοινό αντίπαλο τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αστικών τάξεων και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Έχουμε κοινό αντίπαλο τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους ανταγωνισμούς, τις κρίσεις, τους πολέμους.

Ο βρώμικος ρόλος των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ γίνεται φανερός από τη διατήρηση της κατοχής μεγάλου μέρους της Κύπρου για 47 χρόνια, από τα διχοτομικά σχέδια για το Κυπριακό που είναι σε εξέλιξη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Κυπριακό λαό, στην πάλη για μια Κύπρο ενιαία -ένα και όχι δύο κράτη- ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή οντότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, αλλά και στο Κυπριακό στιγματίζονται από την προσπάθεια να επιβληθεί με κάθε τρόπο η συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος των ενεργειακών ομίλων και υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Στο μαύρο μέτωπο, που υψώνεται σήμερα από τις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ και τις δυνάμεις που τις υπηρετούν, η απάντηση είναι ένα μεγάλο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό μέτωπο. Γιατί οι λαοί μπορούν να νικήσουν και να βάλουν φραγμό στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι Χανιώτες, ο λαός της Κρήτης, πρέπει να στηρίξει τις πολύμορφες δράσεις για το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς.

Έχει χρέος να μην επιτρέψει από τον τόπο μας να σπέρνεται ο όλεθρος και τρόμος  για το πλιάτσικο του κεφαλαίου που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή.  Να μην επιτρέψει να γίνει ταυτόχρονα μαγνήτης κινδύνων, που θα ‘ρθουν αναπόφευκτα, αν δεν ξεσηκωθεί ο ίδιος. Το σύνθημα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» πρέπει να ακουστεί απ΄ άκρη σ΄ άκρη σ΄ όλο το νησί, σε κάθε πόλη, γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο εσωτερικό της χώρας μας και κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, όπως δείχνουν τα αβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα και τονίζει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που καταργεί το οχτάωρο και την Κυριακάτικη αργία, θεσμοθετεί το 10ωρο και την απλήρωτη δουλειά, που επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία και να βάλει και άλλα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί αιτία πολέμου, αιτία ξεσηκωμού της εργατικής τάξης, του λαού μας.

Η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικών ομίλων, φορτώνει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και δίνει δισεκατομμύρια για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς ευθύνεται για τις μεγάλες ελλείψεις και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας, που είναι αθωράκιστο μέσα στην πανδημία. Ευθύνεται για την υποβάθμιση της μόρφωσης, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, βάζει το ΝΑΤΟ στα πανεπιστήμια για να υπηρετήσει τους δολοφονικούς του σχεδιασμούς.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση και η ανησυχία από τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, κάνει σκόνη τον επικίνδυνο εφησυχασμό που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και Πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα αστικά κόμματα και στην πολιτική τους, που ματώνει καθημερινά το λαό μας, τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. Σύγκρουση με τις δυνάμεις αυτές, σύγκρουση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με την πολιτική της εμπλοκής!

Προετοιμαζόμαστε τώρα, οργανωμένα και μαχητικά για να αντιμετωπίσουμε την Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.

Αντιστεκόμαστε μαζικά, διεκδικούμε, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να γίνουν η εργατική τάξη, ο λαός νοικοκύρηδες στον τόπο μας. Να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννούν τους πολέμους, την ανεργία και τη φτώχεια, για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, με φιλία και αλληλεγγύη, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους.

Από τη σημερινή μας συγκέντρωση δίνουμε το στίγμα της πάλης μας για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση “Defender Europe” και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών στην περιοχή μας.

Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος. Ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια