Η ΕΔΥΕΘ αποχαιρετά με θλίψη τον συναγωνιστή Γιώργο Γιαρμά

Η ΕΔΥΕΘ αποχαιρετά με θλίψη τον συναγωνιστή   Γιώργο Γιαρμά

Η Γραμματεία της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη τον συναγωνιστή Γιώργο Γιαρμά, που έφυγε απροσδόκητα σήμερα από τη ζωή.

Η Γραμματεία της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη τον συναγωνιστή Γιώργο Γιαρμά, που έφυγε απροσδόκητα σήμερα από τη ζωή.

Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1957 στον Προφήτη Λαγκαδά, σε αγροτική οικογένεια. Από μικρός βίωσε τη βιοπάλη και τον αγώνα για τη ζωή. Αγωνίστηκε για τη προσωπική επιβίωση και έτσι εντάχθηκε στον οργανωμένο αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Εργάστηκε για χρόνια ως τυπογράφος. Για τη συνεπή αγωνιστική του δράση και την αταλάντευτη στάση του οι συνάδελφοί του τον τίμησαν και τον ανέδειξαν για αρκετά χρόνια στη θέση του Προέδρου του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας.

Οργανώθηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και μέσα από τις γραμμές του έδωσε για πολλά χρόνια τον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη, μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και πόλεμο. Μέχρι την τελευταία του στιγμή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά αυτά, μέλος της Κ.Ο. Καλαμαριάς του ΚΚΕ.

Συμμετείχε σταθερά για χρόνια στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης ως μέλος της Γραμματείας και του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, και της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς. Ήταν ακούραστος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όπου υπήρχε ανάγκη στους μαζικούς αγώνες, αλλά και με τις ειδικές του επαγγελματικές γνώσεις. Ήταν αταλάντευτος στον αγώνα για το ξήλωμα του Νατοϊκού Στρατηγείου από τη Θεσσαλονίκη, για την κατάργηση της χρήσης από τους αμερικανονατοϊκούς δολοφόνους του πεδίου βολής στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον Ασκό – Προφήτη, είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους κυνηγημένους πρόσφυγες και μετανάστες, για τα δείνα των λαών της Παλαιστίνης, της Γιουγκοσλαβίας, της Κούβας και όπου αλλού στη γη.

Σχεδιάζαμε μαζί την ενίσχυση και μαζικοποίηση του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το βαθύ ανθρωπισμό του, το πάντα χαμογελαστό του πρόσωπο, την επιμονή του να συνδράμει πάντα, όπου υπήρχε ανάγκη προσφοράς και αγώνα.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στη συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Φρύνη, στα παιδιά του Βαγγέλη και Στέλλα, και στα εγγόνια του.

Το Προεδρείο της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη
05/09/2021

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια