Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης των Χανίων για το περιστατικό με την μεταφορά σκάφους

Το περιστατικό με την μεταφορά πολεμικού σκάφους των ΗΠΑ με φορτηγίδια, μέσα από κατοικημένη περιοχή και χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την πρακτική αυθαιρεσίας των Αμερικανονατοικών φονιάδων των Λαών.

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των Χανίων έγιναν μάρτυρες των κινδύνων που παραμονεύουν εξαιτίας της παρουσίας των Αμερικανονατοικών Βάσεων στη Σούδα.

Το περιστατικό με την μεταφορά πολεμικού σκάφους των ΗΠΑ με φορτηγίδα, μέσα από κατοικημένη περιοχή και χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την πρακτική αυθαιρεσίας των Αμερικανονατοικών φονιάδων των Λαών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο συμβάν, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, που έλαβαν χώρα στα Χανιά, επιχείρησαν οι εκπρόσωποι της Βάσης να το δικαιολογήσουν με δελτίο τύπου που έστειλαν στο τοπικά ΜΜΕ.

Παρόλα αυτά στην ανακοίνωση τους, δεν έκαναν καμία αναφορά ούτε στον τύπο του μεταφερόμενου σκάφους, ούτε και στα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν πάρει.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες των κινδύνων που προκαλεί η παρουσία των Βάσεων στα Χανιά. Φυσικά αυτό ήταν ένα περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, παρά τις προσπάθειες των Αμερικανών να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ να καλύψουν το συμβάν.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων, ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές και την παρουσία του βάσεων στον τόπο του.

Πρέπει άμεσα:

  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
  • Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια