ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER MARKET

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ  ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SUPER MARKET

Καμία μάσκα δεν μπορεί να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων για τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα super market, χαιρετίζει την πρωτοβουλία δεκάδων σωματείων να ορίσουν την Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα παρέμβασης και δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας σηκώνουν διπλό και τριπλό βάρος από την ένταση των ωραρίων, τα ελλειπή μέτρα προστασίας, την ελαστική απασχόληση, είναι και δικός μας αγώνας! Υψώνουμε μαζί τους τείχος απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία! Ενώνουμε τη φωνή μας διεκδικώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής! Να μη φορτωθεί κανείς εργαζόμενος στις πλάτες του τις συνέπειες της πανδημίας!

Οι εργοδότες, γενναιόδωροι στα λόγια και τους επαίνους και η κυβέρνηση οφείλουν ο καθένας  στο πλαίσιο της δικής του ευθύνης να ικανοποιήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση τα δίκαια αιτήματα που έχουν θέσει εργαζόμενοι και σωματεία στο διεκδικητικό τους πλαίσιο.

Καμία μάσκα δεν μπορεί να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων για τη ζωή και τα δικαιώματά τους

 

Αθήνα, 14 Απρίλη 2020

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα