Για τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη

Για τις  κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, να ενώσουμε τις φωνές μας με την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ για τις  κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στηρίζει την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη, ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. Χαιρετίζουμε κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει τη μάχη ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις φέρουν εγκληματικές ευθύνες για τα ελλειπή μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και του λαού μας συνολικότερα, για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, αναλώσιμα και σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ελλείψεις που προκλήθηκαν από την πολιτική της ΕΕ, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, ώστε να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμιά ομοψυχία με αυτούς που εφάρμοσαν αυτή την εγκληματική πολιτική που μας έφτασε σε αυτό το σημείο! Κανείς εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από την προπαγανδιστική προσπάθεια περί “ατομικής ευθύνης”, που αποσκοπεί να συσκοτίσει την πραγματική αιτία που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια αυτή την κατάσταση στην υγεία και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους, στο βωμό του οποίου θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες.

Πρόκειται για την ίδια αιτία που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις της χώρας μας πετσοκόβουνε την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και πλειοδοτούνε για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν είναι τυχαίο ότι με βάση την έκθεση του ΝΑΤΟ για το 2019 η χώρα μας έρχεται στην τρίτη θέση μετά τις ΗΠΑ και τη Βουλγαρία, δαπανώντας το 2,28% του ΑΕΠ, περισσότερα απο 4 δις ευρώ της για τους σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, να ενώσουμε τις φωνές μας με την ΟΕΝΓΕ, τα σωματεία υγειονομικών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα απαιτώντας εδώ και τώρα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς

 

 

Αθήνα, 5 Απρίλη 2020

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα