Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

Γι’ ακόμη μια φορά η ΕΕ επιστρατεύει τα χρεοκοπημένα, ψεύτικα επιχειρήματα της δήθεν υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας για να δώσει άλλοθι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες κατά του λαού της Κούβας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τις προκλητικές πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μέσω της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωκοινοβουλίου δίνει βήμα σε μηχανισμούς και οργανώσεις που δρουν για την υπονόμευση των κατακτήσεων και των επιτυχιών της Κουβανικής Επανάστασης.

Γι’ ακόμη μια φορά η ΕΕ επιστρατεύει τα χρεοκοπημένα, ψεύτικα επιχειρήματα της δήθεν υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας για να δώσει άλλοθι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες κατά του λαού της Κούβας.

Πάει πολύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και οι σύμμαχοί τους να μιλάνε για ελευθερία και δημοκρατία, όταν είναι αυτοί που συνεχίζουν τον πολύχρονο αποκλεισμό κατά της Κούβας, ματώνοντας τον Κουβανικό λαό, ενορχηστρώνουν πραξικοπήματα και προσπάθειες αποσταθεροποίησης, εντείνουν ακόμη παραπάνω την αισχρή αντικομμουνιστική προπαγάνδα ενάντια στις κατακτήσεις και στα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης.

Καλούμε το λαό μας να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο και τη στάση της ΕΕ που κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα και στη ζωή της λαϊκής οικογένειας μέσα από μπαράζ αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει και ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σχεδιάζονται ακόμη και νέες, ενισχύει παραπέρα τη στρατιωτικοποίησή προωθώντας τη δημιουργία του «Ευρωστρατού», εγκλωβίζει πρόσφυγες, αναγορεύει σε ήρωες τους συνεργάτες των Ναζί και συνεργάζεται με φασιστικές – ακροδεξιές οργανώσεις. Να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που ακολουθούν κι εφαρμόζουν κατά γράμμα τις επικίνδυνες και προκλητικές αυτές αποφάσεις.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη της στο λαό της Κούβας. Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του φονικού εμπάργκο! Η Κούβα και ο λαός της δεν είναι μόνοι! Η Κούβα θα νικήσει!

 

Αθήνα, 15 Σεπτέμβρη 2021

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα