Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Επιτροπής Μεσσηνίας

  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ   Στα ανοικτά της Μεσσηνίας έξω από το Ακρωτήρι Ακρίτας απέναντι περίπου από την Κορώνη και κύρια σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Κρήτης έχουν σκοπό να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου αυτής της χώρας στον ΟΗΕ, με απόφαση του

 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Στα ανοικτά της Μεσσηνίας έξω από το Ακρωτήρι Ακρίτας απέναντι περίπου από την Κορώνη και κύρια σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Κρήτης έχουν σκοπό να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου αυτής της χώρας στον ΟΗΕ, με απόφαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν είναι ότι η μέθοδος που θα εφαρμοστεί λέγεται υδρόλυση δεν έχει εφαρμοστεί ξανά και θα παραχθούν 1,5 εκατ. τόνοι λυμάτων που θα βυθιστούν στην Μεσόγειο.

Η επιλογή της περιοχής γίνεται γιατί η Μεσόγειος σε αυτή την θαλάσσια περιοχή έχει ήρεμα νερά λές και τα ρεύματα και η θαλασσοταραχή υπογράφουν για ασφαλή καταστροφή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανατεθεί η καταστροφή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με την μέθοδο της αποτέφρωσης που και σε αυτή την περίπτωση η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Ο Ιμπεριαλισμός είναι επικίνδυνος όσο ποτέ ,αυτή την στιγμή έχουν ανοικτά μέτωπα με την Ουκρανία την Κεντρική Αφρική ,το Πακιστάν, το Ιράκ και πάει λέγοντας με τους λαούς εκτεθειμένους στις ορέξεις της νέας τάξης πραγμάτων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Καθημερινά περισυλλέγονται μετανάστες αλλά και σωροί στο Αιγαίο που προέρχονται από χώρες που βάλλονται από τις επιπτώσεις των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Δεν είναι όμως ανίκητοι.   Καθήκον όλων μας είναι ο ξεσηκωμός ,οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και για την υγεία ενός εκάστου, την ασφάλεια και την προκοπή για μας και των παιδιών μας θα είναι μονόδρομος.

Απαιτούμε

  • Να μην γίνει η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο με οποιαδήποτε μέθοδο, που σίγουρα θα είναι καταστροφική για το περιβάλλον.
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Όχι άλλο αίμα προς χάριν των Ιμπεριαλιστών.
  • Να σταματήσει η χρησιμοποίηση του αεροδρομίου της Μεσσήνης από τους ευρωνατοϊκούς φονιάδες.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

(Μέλος της ΕΕΔΥΕ)

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια