Όλο και πιο βαθιά στο βούρκο του ευρωατλαντισμού και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , για τη συμβολή της στην υλοποίηση των βρώμικων, δολοφονικών για τους λαούς, ιμπεριαλιστικών σχεδίων από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή Ένωση και μικρότερους «παίκτες» όπως το Ισραήλ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Όλο και πιο βαθιά στο βούρκο του ευρωατλαντισμού και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

 

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , για τη συμβολή της στην υλοποίηση των βρώμικων, δολοφονικών για τους λαούς, ιμπεριαλιστικών σχεδίων από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή Ένωση και μικρότερους «παίκτες» όπως το Ισραήλ.

  • Στα Δυτικά Βαλκάνια παρουσιάζεται ως σημαιοφόρος ΝΑΤΟ – ΕΕ , τα δίνει όλα για να προχωρήσουν τα σχέδια ένταξης των χωρών της περιοχής στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Στην ενίσχυση-επέκταση των βάσεων (Σούδα) , έρχεται να προστεθεί η νέα βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, η στάθμευση drones στη Λάρισα κλπ.
  • Κάνει πλάτες στη βρώμικη ΝΑΤΟική προπαγάνδα και με την επίσημη πρόσκληση της αν. ΓΓ του ΝΑΤΟ και τη ενεργό υποστήριξη από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής για την εκδήλωση – επιχείρηση ξεπλύματος-αθώωσης του ΝΑΤΟ.
  • Εντείνεται και βαθαίνει η συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, στο πλαίσιο της «κοινής αντίληψης για τις περιφερειακές εξελίξεις και στην εξυπηρέτηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων» , σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την ίδια ώρα που στην Παλαιστίνη δολοφονούνται αγωνιστές ακόμα και παιδιά.
  • Ο κουρνιαχτός γύρω από την ονοματολογία δεν μπορεί να κρύψει τη σύμπνοια κυβέρνησης – αστικών κομμάτων στα «εθνικά θέματα», στην ανάγκη της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» σε όφελος της κυρίαρχης τάξης των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
  • Η επιθετικότητα της Τουρκίας , οι συνεχείς παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου , με την ΝΑΤΟική αρμάδα να αλωνίζει στο Αιγαίο , με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου , κονιορτοποιούν όλους τους μύθους της αστικής τάξης και των κομμάτων της για την «ασφάλεια» και την ενίσχυση της άμυνας της χώρας λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
  • Στο πλαίσιο της όξυνσης των αντιθέσεων – ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια και ΡΩΣΙΑ – ΚΙΝΑ κι άλλους μικρότερους «παίκτες», μεγαλώνουν και πληθαίνουν οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό, στην περιοχή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου συσσωρεύονται όλο και περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις.
  • Άβυσσος χωρίζει τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού από αυτές των καπιταλιστών, σε κάθε σχεδόν πτυχή της κοινωνικής ζωής. Οι κρατικές δαπάνες στους τομείς Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής  θωράκισης και προστασίας περικόπτονται άγρια. Από την άλλη η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα, συνεχίζει στο δρόμο διάθεσης τεράστιων ποσών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Πάνω από 4,5 δις. ευρώ, δηλαδή  2,4% του ΑΕΠ, που το μεγαλύτερο μέρος του προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών του ΝΑΤΟ. Όλα αυτά για να εχει το ρόλο του πιο καλού μαθητή στο ΝΑΤΟ και να συμμετέχει η πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης για ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατηγεία, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να γυρίσουν τώρα πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, με οποιονδήποτε μανδύα («ειρηνευτικές») κι αν έχουν.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια