Το «τελευταίο αντίο» στον σ. Μιχάλη Σπυριδάκη

Το «τελευταίο αντίο» στον σ. Μιχάλη Σπυριδάκη

Τραγουδώντας τη Διεθνή, και δίνοντας υπόσχεση να δυναμώσουν τους αγώνες για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τα οποία με τόση αυταπάρνηση πάλεψε ο ίδιος, σύντροφοι και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν τον κομμουνιστή, αγωνιστή της αντιδικτατορικής πάλης και πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλη Σπυριδάκη.

Τραγουδώντας τη Διεθνή, και δίνοντας υπόσχεση να δυναμώσουν τους αγώνες για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τα οποία με τόση αυταπάρνηση πάλεψε ο ίδιος, σύντροφοι και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν τον κομμουνιστή, αγωνιστή της αντιδικτατορικής πάλης και πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλη Σπυριδάκη.

Εκατοντάδες συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές, φίλοι, αλλά ακόμη και άνθρωποι που βρέθηκαν σε αντίπαλα «στρατόπεδα» στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, έδωσαν το παρόν στην πολιτική του κηδεία που έγινε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην ταφή του, στα νέα Κοιμητήρια.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, που με τον πόνο και τη θλίψη χαραγμένη στο πρόσωπο, ήρθε για να πει το τελευταίο αντίο στον αλύγιστο κομμουνιστή, στον πρωτοπόρο αγωνιστή, στον ΣΥΝΤΡΟΦΟ, που έδωσε παλικαρίσια κάθε μάχη στη ζωή του. Να σφίξει το χέρι στη σύντροφο της ζωής του Εύα και στα παιδιά του Χρήστο και Φανή.

Υπό τους ήχους της λύρας, της μάνας Κρήτης, είπαν το ύστατο χαίρε, στον σ. Μιχάλη, που κείτονταν στο φέρετρο σκεπασμένος με το κόκκινο λάβαρο του τιμημένου ΚΚΕ. Τιμητική φρουρά στάθηκαν μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, σύντροφοί του από την Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας, συναγωνιστές του από το αντιδικτατορικό και το φιλειρηνικό κίνημα.

Στην κηδεία, παραβρέθηκαν, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Σταύρο Τάσσο, αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ.

Επικήδειους, εκφώνησαν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής, αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ 67-74, ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, και εκ μέρους των συγγενών, ο ανιψιός του, Χρήστος Σπυριδάκης.

 

Περισσότερα εδώ & εδώ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια