ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης(ΠΣΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης(ΠΣΕ)

Το ΠΣΕ ανακοινώνει την διεξαγωγή της Διεθνούς Διάσκεψης με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

Δελτίο Τύπου

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ανακοινώνει την διεξαγωγή της Διεθνούς Διάσκεψης με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, από τις 22-24 Μαρτίου 2024, στο Βελιγράδι. Η Διάσκεψη που φιλοξενείται κάθε πέντε (5) χρόνια από το Φόρουμ Βελιγραδίου για τον Κόσμο των Ίσων, με πρόεδρο του τον Zivadin Jovanovic (τελευταίο Υπουργό Εξωτερικών της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας), συνδιοργανώνεται από το ΠΣΕ και σε επίπεδο Σερβίας από σειρά φορέων μεταξύ των οποίων και η Λέσχη Στρατηγών και Ναυάρχων της χώρας.

Αναμένεται να λάβουν μέρος πολλές δεκάδες κινήματα ειρήνης και προσωπικότητες της επιστήμης, ιστορικοί και της πολιτικής. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπείται από την Γραμματεία του με επικεφαλείς τον πρόεδρο του Pallab Sengupta, τον γενικό γραμματέα Θανάση Παφίλη και τον εκτελεστικό γραμματέα Ηρακλή Τσαβδαρίδη. Πριν την διεθνή διάσκεψη που έχει θέμα: «25 χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ-Δεν ξεχνάμε» θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ, σε διευρυμένη σύνθεση, με την συμμετοχή αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων ειρήνης από την Σερβία, Ινδία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, ΗΠΑ, Καναδά, Πορτογαλία, Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Παλαιστίνη, Λίβανο, Κούβα, Βραζιλία, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία και Νότια Αφρική.

Την ΕΕΔΥΕ θα εκπροσωπήσουν ο Νίκος Ζώκας αντιπρόεδρος και ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της. Μαζική συμμετοχή ετοιμάζει η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) με την μετάβαση 55 μελών της στο Βελιγράδι για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αγωνιστικής μνήμης για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην μαρτυρική Γιουγκοσλαβία.

Στην Διεθνή Διάσκεψη για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, που συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια θα συμμετέχουν από την Ελλάδα επίσης η πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ Δέσποινα Μάρκου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), Ανέστης Τσουκαράκης.

Η Γραμματεία του ΠΣΕ, το οποίο φέτος συμπληρώνει επίσης 75 χρόνια ζωής θα ανακοινώσει διεθνή καμπάνια και εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα: 75 Χρόνια πρωτοπόρας δράσης για έναν κόσμο της Ειρήνης και την Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο πλευρό των φτωχών και των καταπιεσμένων.

 

Το Γραφείο Τύπου του ΠΣΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα