Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Κάλεσμα για εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στις 29 Νοέμβρη

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Κάλεσμα για εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στις 29 Νοέμβρη

Καλεί στη διοργάνωση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων αλληλεγγύης, μαζικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών με διάφορες μορφές, εν όψει της 29ης Νοέμβρη, που είναι Παγκόσμια Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), καλεί στη διοργάνωση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων αλληλεγγύης, μαζικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών με διάφορες μορφές, εν όψει της 29ης Νοέμβρη, που είναι Παγκόσμια Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό.

Καλεί το φιλειρηνικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να απαιτήσει: Πλήρη και άνευ όρων τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης και όλων των εχθροπραξιών. Άρση της στρατιωτικής πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας. Προμήθειες φαρμάκων, ηλεκτρισμού, καυσίμων και καθαρού νερού για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αποκατάσταση νοσοκομείων και όλων των άλλων αστικών υποδομών. Να μπει τέλος στο «κυνήγι μαγισσών» και τις απειλές των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ.

Στο κάλεσμά του το ΠΣΕ αναφέρει:

«Η συνεχιζόμενη Ισραηλινή σφαγή κατά του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας έχει εισέλθει στον δεύτερο μήνα της, με περισσότερους από 11.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους και 5.000 από αυτούς παιδιά. Οι θηριωδίες του ισραηλινού στρατού είναι άνευ προηγουμένου, ενώ οι άνθρωποι που επιζούν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και τις επιθέσεις των στρατευμάτων εισβολής, εκτίθενται σε απάνθρωπες συνθήκες έλλειψης νερού, ηλεκτρισμού, φαρμάκων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίζονται βίαια μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. που είναι μια “υπαίθρια φυλακή”.

Το ΠΣΕ έχει πλήρη επίγνωση ότι η βαθιά αιτία για τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού είναι η επί δεκαετίες Ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων πριν από τις 4 Ιουνίου 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στις εστίες του με βάση το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ και όλοι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι πρέπει να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεχιζόμενης θηριωδίας, η οποία αποτελεί μια αργή γενοκτονία, γίνεται περισσότερο από αντιληπτό ότι το κατοχικό καθεστώς του Ισραήλ ενεργεί με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ και τη σιωπηλή συνενοχή της Ε.Ε. και των συμμάχων τους. Το προσχηματικό “δικαίωμα αυτοάμυνας” του Ισραήλ χρησιμοποιείται για να ξεπλύνει τα εγκλήματά του εναντίον του άοπλου παλαιστινιακού λαού, που έχει το πραγματικό δικαίωμα να αντιστέκεται στις δυνάμεις κατοχής.

Ενώ πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό (όπως εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1977), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί όλα τα μέλη και τις φιλικές του οργανώσεις στον κόσμο να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης, μαζικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες με διάφορες μορφές, προκειμένου να απαιτήσουν:

• Πλήρη και άνευ όρων τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης και όλων των εχθροπραξιών.

• Άρση της στρατιωτικής πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας.

• Προμήθειες φαρμάκων, ηλεκτρισμού, καυσίμων και καθαρού νερού για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

• Αποκατάσταση νοσοκομείων και όλων των άλλων αστικών υποδομών.

• Τέλος στο “κυνήγι μαγισσών” και τις απειλές των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ.

Η Παλαιστίνη, μπορεί και θα είναι ελεύθερη – Η αδικία δεν μπορεί και δεν θα διαρκέσει για πάντα!».

Ενδιαφέροντα άρθρα