Συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του συναγωνιστή Αντώνη Κακαρά

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του συναγωνιστή Αντώνη Κακαρά στην οικογένειά του και στους φίλους και συναγωνιστές αποστράτους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του συναγωνιστή Αντώνη Κακαρά στην οικογένειά του και στους φίλους και συναγωνιστές αποστράτους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Ο Αντώνης Κακαράς, με τη γνωστή περήφανη στάση κι αντιμετώπιση, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, των προκλήσεων, διώξεων, δικαστηρίων και φυλάκισης του, αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό υπηρεσία, σταδιοδρομεί και το 1990 αποστρατεύεται ως αρχιπλοίαρχος του Π.Ν.

Είναι γνωστή η μετέπειτα πορεία του στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, αργότερα στο Πάντειο, η ενασχόλησή του με τη συγγραφή κι έκδοση βιβλίων, η αρθρογραφία του κι όλα αυτά παράλληλα με τη δραστηριοποίησή του μέσα από την ΚΕΘΑ ως απόστρατος πλέον αρχιπλοίαρχος.

Ο Αντώνης Κακαράς από το 1990 στάθηκε σταθερά δίπλα στην ΕΕΔΥΕ, δίπλα στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Ήταν γνωστός στις επιτροπές ειρήνης πανελλαδικά. Ακούραστος, μόνος ή με άλλους συναγωνιστές ανταποκρίνονταν στις προσκλήσεις της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών της πηγαίνοντας ως ομιλητής σε εκδηλώσεις με θέματα σχετικά με το Αιγαίο, το Κυπριακό, τους πολέμους στην περιοχή κι ευρύτερα, τον πραγματικό ρόλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Συναγωνιστή Αντώνη καλό σου ταξίδι

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια