ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ προωθούν τους δικούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, σε ανταγωνισμό βέβαια με τη Ρωσία και την Κίνα, για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς.

Για τις σημερινές κινητοποιήσεις & την ένταση της καταστολής

 

Κυρίες και Κύριοι

 

Σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές και τους γονείς διαδηλώνουν ξανά για τα αυτονόητα: Για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία.

Φάγατε τα μούτρα σας με τους εκβιασμούς, τις απειλές ακόμα και την καταστολή απέναντι στους μαθητές. Ακόμη και σήμερα με το όργιο τρομοκρατίας προσπαθήσατε να παρεμποδίσετε και να διαλύσετε μια μαζική συγκέντρωση, μάλιστα κυνηγώντας μικρά παιδιά. Δεν τα καταφέρατε!

Σταματήστε πια, να παίζετε στα ζάρια την υγεία των εργαζομένων, των παιδιών μας. Πάρτε μέτρα στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάντε προσλήψεις σε νοσοκομεία. Τώρα πριν είναι αργά.

Επιτρέψτε μου να συνεχίσω με ένα κρίσιμο επίσης ζήτημα της επικαιρότητας. Πριν μπω στο κυρίως θέμα για το οποίο πήρα το λόγο.

 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις & τις διεθνείς εξελίξεις

 

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Όρουτς Ρέις επέστρεψε στην Αν. Μεσόγειο, κινείται σε περιοχή που εντάσσεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και πλησιάζει επικίνδυνα στο Καστελόριζο.

Φαίνεται, πως η τουρκική κυβέρνηση, αξιοποιεί τις ισχυρές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με τη Γερμανία, άλλα κράτη της ΕΕ, με τις ΗΠΑ, θέτει πρόσθετα ζητήματα που αφορούν τις γκρίζες ζώνες, ενώ εξυφαίνεται και το σενάριο της μερικής αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Παράλληλα, με απόφαση των τουρκικών και τουρκοκυπριακών αρχών, άνοιξε το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και το Μπαρμπαρός καταπατά διαρκώς την κυπριακή ΑΟΖ.

Με δύο λόγια, οι εξελίξεις περικλείουν μεγάλους κινδύνους και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει «τινάξει στον αέρα» τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί αναδίπλωσης και υποχώρησης του Ερντογάν.

Τα σημειώνουμε αυτά γιατί πριν λίγες μόλις μέρες πανηγυρίζατε όλοι σας για την επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ του Πομπέο στην Ελλάδα, και μέχρι αηδίας χαιρετίσατε την επιθεώρηση που έκανε στη Θεσσαλονίκη και στην αμερικάνικη βάση της Σούδας, την προώθηση και των επιχειρηματικών και πολιτικο-στρατιωτικών κυρίως συμφερόντων τους, στην περιοχή.

Δεν είχατε λόγια για να εκφράσετε τη χαρά σας για την επίσκεψη και του άλλου γερακιού, του ΓΓ του ΝΑΤΟ, του Στόλτεμπεργκ και την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού “αντιμετώπισης κρίσεων”, με το πρόσχημα λέγατε ότι αυτό θα έβαζε φρένο στην τουρκική επιθετικότητα.

Ποντάρατε στη Γερμανία, στη Γαλλία και δώσατε τα ρέστα σας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επιχειρώντας να ωραιοποιήσετε τις απαράδεκτες αποφάσεις που πήρε για την Τουρκία, κάνοντας γαργάρα τα περί κυρώσεων, οι οποίες άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ακυρώσουν τις ισχυρές στρατιωτικές οικονομικές σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, κι ενώ τα παζάρια και για το προσφυγικό είναι σε εξέλιξη.

Υπηρετείτε μονοπωλιακούς ομίλους που έχουν στα χέρια τους τα “κλειδιά” της οικονομίας στην Ελλάδα κι έχουν επιλέξει αυτές τις ευρωατλαντικές συμμαχίες για τα δικά τους συμφέροντα και προσπαθείτε συστηματικά να εξαπατήσετε το λαό μας, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες καλλιεργώντας εφησυχασμό.

Αλλά οι εξελίξεις σας διαψεύδουν καθημερινά.

Κρύβετε ότι οι σύμμαχοί σας έχουν εγκληματικές ευθύνες για τους πολέμους στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη που έχουν βάλει και την ουρά τους όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ προωθούν τους δικούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, σε ανταγωνισμό βέβαια με τη Ρωσία και την Κίνα, για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς.

Καλύπτουν και ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα επιθετικότητα, επιδιώκοντας και έτσι να αποσπάσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας και να δυναμώσουν βέβαια τη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Στόχος τους είναι η προώθηση αμερικάνικων και ευρωπαϊκών συμφερόντων στην περιοχή, η παραπέρα ανάπτυξη της δραστηριότητας των ενεργειακών κολοσσών.

Όλα αυτά βρίσκονται πίσω από την επιμονή τους στον ελληνοτουρκικό διάλογο για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, της Αν. Μεσογείου.

Κι εσείς, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, με ουρά τους τα άλλα κόμματα εδώ μέσα, εμπλέκετε τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς με βαριές συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα.

Ό,τι και αν ισχυριστείτε, τα γεγονότα αποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, όχι μόνο δεν αποτελούν “ασπίδα” για κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά αντίθετα εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στους μεγάλους ανταγωνισμούς, στις επικίνδυνες διευθετήσεις που προωθούνται στο Αιγαίο και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, υπό ευρωατλαντική εποπτεία και με τη συμμετοχή των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Τι να πει κανείς και για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ενώ συμπλέει στρατηγικά με την κυβέρνηση της ΝΔ και εννοούμε για τις αμερικάνικες βάσεις και την μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, συνθηματολογεί μιλώντας για “κόκκινες γραμμές” και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα που απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ισχύει για κάθε χώρα.

Όμως προσέξτε. Την ίδια στιγμή τονίζουμε ότι στα χέρια αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία σήμερα, δεν μπορεί αυτό να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και να δώσει απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. Αντίθετα, μπορεί και να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση, να οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος όλων των λαών της περιοχής.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην επιδείξει καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης, καμίας αστικής κυβέρνησης, κανενός κόμματος που υπηρετεί συμφέροντα και σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής για τη διασφάλιση των δικών του συμφερόντων, να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή από αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, να οδηγήσουμε με την πάλη μας τη χώρα σε αποδέσμευση από αυτές τις συμμαχίες.

 

Για την τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

 

Και τώρα στο προκείμενο, το κύριο ζήτημα για το οποίο πήρα το λόγο.

Η κυβέρνησή σας, κύριοι της ΝΔ, ετοιμάζεται σήμερα να ολοκληρώσει το εγκληματικό σχέδιό της για τη ΛΑΡΚΟ. Και μάλιστα πετάξατε μια απαράδεκτη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ σε νομοσχέδιο για τα πλαστικά. Τόσο πλαστικές βέβαια είναι οι ίδιες οι ιδέες σας, η θέση σας, η πολιτική σας. Δεν λέω αν είστε και εσείς οι ίδιοι.

Ολοκληρώνετε, λοιπόν, ένα σχέδιο βέβαια το οποίο υλοποίησαν βήμα – βήμα όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και έχει στόχο την παραπέρα απαξίωση, την ιδιωτικοποίηση ακόμα και το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Το σχέδιό σας το λέμε εγκληματικό γιατί η ΛΑΡΚΟ δεν είναι μία οποιαδήποτε επιχείρηση.

Είναι μία στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, με μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Μόνο να σκεφτεί κανείς πως η χώρα μας είναι:

-Η μοναδική στην ΕΕ που έχει στο υπέδαφος νικελιούχα μεταλλεύματα με κοβάλτιο, γεγονός που τα κάνει δυσεύρετα σε όλο τον κόσμο.

-Πως οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ανοξείδωτου χάλυβα σε όλο τον κόσμο είναι πελάτες της ΛΑΡΚΟ.

-Πως στη χώρα μας και στη ΛΑΡΚΟ, έχουν γίνει συγκεκριμένα πειράματα, με επιτυχία, για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, καθαρού νικελίου και σε ικανοποιητικό επίπεδο πείραμα νικελίου με τη μορφή της υδρομεταλλουργίας.

-Κι όλα αυτά σήμερα, που όλοι μιλούν για την ηλεκτροκίνηση, για το μέλλον που μπορεί να έχει η αξιοποίηση του νικελίου και του κοβαλτίου.

Αυτά μόνο φτάνουν για να καταλάβει κανείς τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η ΛΑΡΚΟ, την οποία με την τροπολογία που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε, την οδηγείτε, όχι μόνο σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση, αλλά ακόμα και στο λουκέτο.

Γιατί με την πρότασή σας κανένας μελλοντικός ιδιοκτήτης δεν δεσμεύεται:

-για το αν θα διατηρήσει τον παραγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης,

-για το αν η ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσει να παράγει καθετοποιημένα από τα μεταλλεία έως το εργοστάσιο.

-Ενώ, δεν διασφαλίζεται ούτε μία θέση εργασίας.

Ταυτόχρονα, όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η σύμβαση που είχε συνάψει η ειδική διαχείριση με τη ΔΕΗ, λήγει στο τέλος του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι από 1η Γενάρη δεν θα υπάρχει ρεύμα στο εργοστάσιο.

Μάλιστα, όπως επίσης καταγγέλλουν, στα μεταλλεία της Εύβοιας, έληξε η σύμβαση της ειδικής διαχείρισης με τον μεγαλοεργολάβο, ο οποίος πραγματοποίησε αποκάλυψη μεταλλεύματος, αφήνοντας μια πολύ μεγάλη «προίκα» για τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Στην Εύβοια έχουν ήδη απολυθεί 40 εργαζόμενοι από τον εργολάβο, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κάτοικοι των χωριών που χτύπησαν οι τελευταίες πλημμύρες.

Τέλος του χρόνου, λήγουν και όλες οι συμβάσεις των δουλεμπορικών γραφείων που απασχολούν εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Ήδη τα δουλεμπορικά γραφεία, κάνοντας χρήση των αντεργατικών νόμων, έχουν ενημερώσει γραπτώς τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν για να γλιτώσουν τις αποζημιώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεστε να βάλετε το λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ ύστερα από 56 ολόκληρα χρόνια.

Ετοιμάζεστε να πετάξετε στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, αφού -όπως ήδη δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη σας- «οι νέοι ιδιοκτήτες, εάν και εφόσον υπάρξουν, θα διαλέξουν όσους θέλουν και με τους όρους που θέλουν»!

Ξέρετε καλά τι επιπτώσεις θα έχει μια τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη ΛΑΡΚΟ.

Ξέρετε καλά πως η χρεοκοπία απειλεί πολλά νοικοκυριά στο νομό Φθιώτιδας, συνολικά στην Περιφέρεια Στερεάς.

Κι αυτό εκτός από τους άλλους, θα έχει και την δική σας υπογραφή κύριε Σταϊκούρα, που εκλέγεστε και στη Φθιώτιδα και δεν εμφανιστήκατε ακόμα εδώ μέσα.

Στο διάστημα, βέβαια, που μεσολάβησε από το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης μέχρι σήμερα, κάνατε ό,τι μπορούσατε για την απαξίωση της επιχείρησης, προκειμένου να παρουσιάσετε την ιδιωτικοποίηση ακόμα και το λουκέτο, ως φυσικό επακόλουθο. Αυτό μας λέτε όλο αυτό το διάστημα.

Τι να πρωτοπούμε;

-Για την εγκατάλειψη ουσιαστικά της επιχείρησης, στην οποία δεν γίνεται ούτε η στοιχειώδης συντήρηση υποδομών;

-Για τα νέα μισθολογικά και εργασιακά δεδομένα, που μονομερώς διαμορφώσατε σε βάρος δικαιωμάτων των εργαζομένων, στους οποίους εσείς και τα διάφορα παπαγαλάκια σας ρίξατε από πάνω και την ευθύνη για τα χρέη της επιχείρησης;

-Για τα 35 εκατομμύρια που δώσατε σε μεγαλομετόχους και σε μεγαλοεργολάβους για να δημιουργήσουν «προίκα» για τους πιθανούς νέους ιδιοκτήτες;

Φάγατε, φάγατε, φάγατε… Όλοι σας, διαχρονικά. Κι εσείς της ΝΔ, και εσείς του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που απουσιάζετε αυτή τη στιγμή από την αίθουσα και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα μας πάλεψε με όλους τους τρόπους, με όλα τα μέσα, ενάντια στην απαξίωση, στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Σταθήκαμε απέναντι στα εγκληματικά σας σχέδια, απαιτώντας τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο του κράτους, καθώς και την παραπέρα ανάπτυξή της, σύμφωνα με τις δυνατότητές της που είναι πραγματικά πολύ μεγάλες.

Αναδείξαμε για παράδειγμα πως η κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

Ακόμα και σήμερα, με όλες μας τις δυνάμεις συνεχίζουμε να απαιτούμε τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, όλων των θέσεων εργασίας.

Γιατί η ΛΑΡΚΟ -όπως πολλές φορές έχουμε πει κι εδώ στη Βουλή- είναι πραγματικό “χρυσωρυχείο”.

Το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ είναι πραγματικό χρυσωρυχείο, το αποδείξαμε και μέσα στη Βουλή με την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός μας, για την πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησης, ταυτόχρονα με την προστασία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ χωρίς καμιά συζήτηση.

Δυστυχώς όμως, όπως και τις περισσότερες φορές, είχε και τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, που δεν βρήκαν τίποτα να πουν, έτσι έστω για τα μάτια του κόσμου.

Δεν ήθελαν να γίνει καμιά συζήτηση, ακριβώς γιατί δεν ήθελαν να αποκαλυφθούν και οι δικές τους διαχρονικές ευθύνες.

Γιατί όλοι τους έχουν συμβάλει στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, στο σχέδιο διάλυσης υλοποιώντας βήμα το βήμα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία τώρα βάζει και πρόστιμα από πάνω!

Μόνο και μόνο για να βάλουν πιο εύκολα χέρι τα ευρωπαϊκά, γερμανικά, γαλλικά, άλλα μονοπώλια, στον πλούτο της ΛΑΡΚΟ, στον πλούτο της Ελλάδας. Γιατί κανείς από όλους εσάς, δε θέλει να γίνει συζήτηση τι ακριβώς επιχείρηση είναι η ΛΑΡΚΟ, τι δυνατότητες παραγωγής έχει, πώς αυτές οι δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη από τη σκοπιά του λαού συγκεκριμένα και με στοιχεία, κι όχι με μεγάλες κουβέντες και λόγια του αέρα.

Αυτό το χρυσωρυχείο, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, βρέθηκε στα χέρια διάφορων ιδιοκτητών.

Πότε στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, πότε στα χέρια του ίδιου του του κράτους του καπιταλιστικού, που όλοι τους τη θεωρούσαν “βαρίδι”, μόνο και μόνο γιατί δεν υπηρετούσε τις ανάγκες της δικής τους κερδοφορίας, του ίδιου του καπιταλιστικού δρόμου, δηλαδή, που έχετε επιλέξει κι όποιον πάρει ο χάρος…

Απ’ αυτό το “βαρίδι”, όπως το λέτε, θέλετε να απαλλαγείτε τώρα. Και δεν κρατιέστε!

Στα χέρια, όμως, πιστεύουμε εμείς της εργατικής τάξης, των εργαζομένων της χώρας, η ΛΑΡΚΟ θα είναι μεγάλο εφόδιο για την ικανοποίηση των μεγάλων αναγκών του ελληνικού λαού.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της, ως ο μοναδικός φορέας σιδηρονικελιούχων μεταλλευμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, καλύπτοντας πάνω από το 5% της Ευρωπαϊκής Αγοράς.

Προϋπόθεση για να συνεχίσει όμως τη λειτουργία της, είναι η αξιοποίηση προς όφελος του ελληνικού λαού των μεταλλευτικών προϊόντων, όπως η αξιοποίηση του εγχώριου νικελίου μέσα από την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, η μελετημένη χρήση του ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία, που θα μπορούσε να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος σύγχρονων αναγκών, για τη βιομηχανία, όπως και παραγωγή πολλών ιατρικών ειδών, ειδών οικιακής χρήσης, υλικών για σύγχρονες κατασκευές, πρώτες ύλες για μεταφορικά μέσα και τόσα άλλα.

Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποίησης των δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ και γενικότερα των μεταλλευτικών πόρων, μπορεί να διασφαλιστούν και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, με ανθρώπινες, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Αυτός ο προσανατολισμός στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και της αξιοποίησης των μεταλλευτικών πόρων, έρχεται βέβαια, ξέρουμε, σε σύγκρουση με τις καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις, που σκοπός τους είναι και το κέρδος των λίγων σε βάρος των πολλών. Γνωστά.

Γι’ αυτό σήμερα είναι απαραίτητο και υπερώριμο -λέμε εμείς- να περάσει και η ΛΑΡΚΟ, όπως και όλος ο μεταλλευτικός πλούτος, όλα αυτά τα συγκεντρωμένα μέσα, στην κοινωνική ιδιοκτησία.

Αφού μόνο έτσι, με κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, εργατικό λαϊκό έλεγχο από τους ίδιους τους παραγωγούς του πλούτου, μπορεί να υπάρξει προοπτική για την πραγματική ευημερία του λαού μας, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των παιδιών τους.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους, τις γυναίκες, τα παιδιά τους. Βρίσκεται μαζί με τους κατοίκους όλων των χωριών της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, των άλλων περιοχών που υπάρχουν και ζουν δεκαετίες από τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Όλοι τους. Αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, αγρότες, υπάλληλοι, επιστήμονες της περιοχής αυτής, τα μαγαζιά της περιοχής.

Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα όσων αντιστέκονται, εξακολουθούν να αντιστέκονται. Ακόμα κι αυτοί που είναι στην επιρροή της ΝΔ κύριε Χατζηδάκη και κύριε Σταικούρα, που μάλλον θα μας ακούτε, ακόμα κι αυτοί που προσπαθούν καθημερινά να κοροϊδέψουν, εσείς δηλαδή, οι διάφοροι κομματάρχες σας, με γελοίες υποσχέσεις και ψεύτικα λόγια, σαν τον Γκόρτζο και το Μαυρογιαλούρο, μας πλησιάζουν και μας λένε ότι εμάς εμπιστεύονται, ότι λέμε αλήθεια, ότι αυτή είναι η πρόταση για την ΛΑΡΚΟ. Ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο, πάντα ήταν και είναι με την εργατική τάξη και το λαό.

Τους λέμε και από το βήμα της βουλής: Αποτινάξτε το φόβο! Μην περιμένετε τίποτα από τους υπηρέτες ευρωπαϊκών, πολυεθνικών, μονοπωλίων, που έρχονται για να ρουφήξουν το αίμα και τον ιδρώτα σας.

«Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα μην προσμένετε ίσως κάποιο θάμα»…

Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας, όποια αν είναι η κατάληξη. Γιατί εσείς είστε η δύναμη, τους λέμε.

Το Σάββατο θα είμαστε εκεί μαζί σας, μαζί τους στη Λάρυμνα.

Σήμερα θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία, όπως είπε και η Διαμάντω Μανωλάκου πριν.

Κι όσοι και όσες από εδώ μέσα ψηφίσουν την καταδίκη της ΛΑΡΚΟ, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, πρέπει να γραφούν στο μαυροπίνακα, σε όλα τα χωριά, τις πόλεις της πατρίδας μας.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια