34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σε πρόσφατη συνεδρίαση της αποφάσισε τη διεξαγωγή της 34ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης την Κυριακή 19 Μάη.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό, στους άνεργους, στη νεολαία, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να βαδίσει μαζικά και αγωνιστικά με τις σημαίες του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος, τιμώντας με τον καλλίτερο τρόπο τη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, φέτος, που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σε πρόσφατη συνεδρίαση της αποφάσισε τη διεξαγωγή της 34ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης την Κυριακή 19 Μάη.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό, στους άνεργους, στη νεολαία, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να βαδίσει μαζικά και αγωνιστικά με τις σημαίες του αντιιμπεριαλιστικού – φιλειρηνικού κινήματος, τιμώντας με τον καλλίτερο τρόπο τη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, φέτος,  που συμπληρώνονται 50 χρόνια  από τη δολοφονία του.

Σε μια περίοδο που τα γεράκια του ιμπεριαλισμού συγκεντρώνονται στη γειτονιά μας και απειλούν με γενικευμένη σύρραξη την  περιοχή, το παράδειγμα και το πραγματικό περιεχόμενο της δράσης του Λαμπράκη υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη να αναδειχτεί και να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές.

Τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός: Τα μονοπώλια, που γεννούν  τη φτώχεια, την πείνα, τους άδικους πολέμους, την κρατική και παρακρατική καταστολή, τις ναζιστικές – ρατσιστικές συμμορίες, την εκμετάλλευση και καταστροφή ανθρώπου και περιβάλλοντος. Και το αντίπαλο δέος το ίδιο:  η υπερδύναμη των λαών.    

Η ΕΕΔΥΕ καλεί  σε μαζική  συμμετοχή στις πολύμορφες εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα για την συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του ανυποχώρητου αγωνιστή της ειρήνης, στη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Αθήνα και άλλες πόλεις σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ενδιαφέροντα άρθρα