ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Να δυναμώσει ο αγώνας για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Απεμπλοκή τώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), εργατικών Συνδικάτων, Συλλόγων Αυτοαπασχολουμένων, Φοιτητικών Συλλόγων και της ΟΓΕ, απαίτησαν: «Έξω από τη χώρα το γεράκι του πολέμου – Απεμπλοκή τώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Με συνθήματα όπως: «Όχι στου ΝΑΤΟ την προστασία – Έξω τώρα από τη λυκοσυμμαχία», «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι», «Να κλείσουν οι βάσεις και τα Στρατηγεία, έξω τώρα η λυκοσυμμαχία», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» πορεύτηκαν στη Βουλή. Μάλιστα κάτω από την παρέμβασή τους δεν πέρασε η προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει τη διαδήλωση έξω από τη Βουλή.

Νωρίτερα, στα Προπύλαια μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ν. Αττικής, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αγωνιούμε και ανησυχούμε για το επικίνδυνο μέλλον που ετοιμάζουν τα Γεράκια του Θανάτου. Αυτή η λυκοσυμμαχία που συμμετέχουν και στηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Συνάδελφοι, αγωνιούμε και ανησυχούμε για το τι φέρνει και ακόμα περισσότερο αγωνιούμε και ανησυχούμε για το με τι θα φύγει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο γενικός γραμματέας μιας στρατιωτικοπολιτικής μηχανής που σπέρνει το θάνατο και τη δυστυχία σε όλο τον κόσμο εδώ και 70 χρόνια». Πρόσθεσε ότι «αφού ήρθε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο Πομπέο και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, επέβλεψε την επέκταση και πρόοδο των συμφωνιών των ΗΠΑ με τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και την σε εισαγωγικά “εξομάλυνση” της κατάστασης με την αστική τάξη της Τουρκίας. Ήρθε το ΝΑΤΟ να επιβεβαιώσει και να μπετονάρει τις κρυφές και φανερές συμφωνίες που γίνονται. Ήρθε και το ΝΑΤΟ, να βάλει το λιθαράκι του στη μετατροπή της Ελλάδας σε τσοπανόσκυλο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια».

Η Έφη Χαλιού τόνισε ότι «το λαϊκό κίνημα είναι εδώ για να διατρανώσει ότι ο εργαζόμενος της Ελλάδας δεν έχει τίποτα να χωρίσει από τους εργαζόμενους των άλλων χωρών. Αντίθετα, έχουμε κοινό εχθρό την εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό που μας θέλουν φτωχούς και εξαθλιωμένους για τα κέρδη των πολυεθνικών. Κανένας λαός να μη στοιχηθεί πίσω από τον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστή και τις επιδιώξεις του. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ των λαών, που μπορούν να επιτευχθούν μακριά και έξω από λυκοσυμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Έχουμε καθήκον να δυναμώσουμε την ενημέρωση, την επαγρύπνηση και την κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να δυναμώσει ο αγώνας για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι θα εντείνουν την πάλη για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Κανένα παζάρι για συνδιαχείριση του Αιγαίου.
  • Κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων ευρωατλαντικών βάσεων.
  • Να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια