ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΡΕΒΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας, καταγγέλλουμε την παρουσία του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε μια ιστορική αθλητική διοργάνωση προς τιμήν της Επανάστασης του 1821.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

Πανό με σύνθημα «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΡΕΒΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ», ανάρτησε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας στην πλατεία Γεωργίου. καταγγέλλοντας την συμμετοχή του Αμερικάνου Πρέσβη στον ποδηλατικό δρόμο θυσίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων τονίζει:

Αυτές τις ημέρες που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, με δεκάδες χιλιάδες θύματα και τον διαμελισμό της χώρας.

Που ΗΠΑ & ΝΑΤΟ, με σύμμαχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο πεδίο δοκιμής πολεμικών σχεδίων & εγκαταστάσεων ξένων στρατιωτικών βάσεων.

Που προχωρούν οι σχεδιασμοί για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου, με τεράστιους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή.

Εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας, καταγγέλλουμε την παρουσία του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε μια ιστορική αθλητική διοργάνωση προς τιμήν της Επανάστασης του 1821.

Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς και προωθεί το μήνυμα της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών. Ο Αμερικανός πρέσβης με τη συμμετοχή του, δεν μπορεί να μετατραπεί σε «περιστέρι». Παραμένει γεράκι του πολέμου.

Όσοι έσπευσαν να τον καλωσορίσουν, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ κ. Παπαδημάτος, ο ακροδεξιός υποψήφιος κ. Νικολόπουλος, και ο υποψήφιος  της ΝΑΤΟΪκής «αριστεράς» κ. Ρώρος, εγκαλώντας μάλιστα όσους αντιδρούν αναφέροντας ότι κάνουν κακό στην πόλη μας και στον τουρισμό, προκαλούν τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού.

Ο λαός της Πάτρας δεν ξεχνά τους Αμερικανονατοϊκούς βομβαρδισμούς & πολέμους σε βάρος των λαών όπου γης για τα συμφέροντά τους.

Δεν ξεχνά το ρόλο των ΗΠΑ στη χώρα μας με τη χούντα του ‘67, με τη διχοτόμηση της Κύπρου, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, το ρόλο τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, καθώς & τα σχέδια τους που προωθούν για ολόκληρα τα Βαλκάνια σε βάρος των λαών.

Σοβαρή ευθύνη έχει και η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας  ως συνδιοργανώτρια για  τη συμμετοχή του Πρέσβη των ΗΠΑ στον ποδηλατικό γύρο «θυσίας» & ότι αυτός συμβολίζει.

 

Στον Ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή. Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα