ΠΑΤΡΑ – Μαζική πικετοφορία κατά της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία

Δεν πρόκειται ούτε για αφέλεια ούτε για λάθος, όπως επιχειρεί η αστική τάξη και τα στηρίγματά της να μας πείσουν.

Με μια μαζική πικετοφορία στο κέντρο της Πάτρας, εργαζόμενοι και νεολαία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Πάτρας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, κατήγγειλαν την τουρκική εισβολή στη Συρία φωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από τη Συρία» και «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη χερσαία εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, καθώς η Τουρκία συνεχίζει τη δολοφονική επιχείρηση σε βάρος των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, με την κάλυψη των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Δεν πρόκειται ούτε για αφέλεια ούτε για λάθος, όπως επιχειρεί η αστική τάξη και τα στηρίγματά της να μας πείσουν. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων, για τη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή μετά τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και οχτώ χρόνια στη Συρία, με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή. Δεν χωρά καμία επανάπαυση και εφησυχασμός! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για να μπορούν να ζουν οι λαοί ειρηνικά! Κάθε λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον και την τύχη της χώρας του!».

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια