ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και κύριος ομιλητής της εκδήλωσης στην ομιλία του στάθηκε σε πλευρές της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας, στο ότι όλη η χώρα γίνετε βάση αμερικανική, τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για το λαό μας, αλλά και τις επίπτωσης στην ευρύτερη περιοχή.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19  Νοέμβρη η σύσκεψη – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελευσίνας (ΠΑΚΠΠΑ) με θέμα: «Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑΣ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ KINHMATOΣ».

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος τη επιτροπής Αντώνης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Στην ομιλία του στάθηκε σε πλευρές της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας, στο ότι όλη η χώρα γίνετε βάση αμερικανική, τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για το λαό μας, αλλά και τις επίπτωσης στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο γραμματέας της επιτροπής Χριστόφορος Δημόπουλος.

Ο Χρήστος Μαργανέλης, κλίνοντας κάλεσε τους παραβρισκόμενους να γίνουν κοινωνοί των θέσεων και προτάσεων του κινήματος ειρήνης, παλεύοντας παράλληλα για:

  • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.”
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Καμία σκέψη για μεταφορά στον Άραξο ή αλλού πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.
  • Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Αλληλεγγύη στο συριακό λαό και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια