ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, καλεί σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ. στην  αίθουσα 1ου ορόφου του ΕΚ Καρδίτσας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας – μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ), εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την Ελληνο-Αμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας στη Συμφωνία, τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις
  • Καμιά συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, μέλος της ΕΕΔΥΕ,  καλεί σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, που διοργανώνει, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ. στην  αίθουσα 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, με σκοπό την ενημέρωση και την συζήτηση, προκειμένου να οργανωθούν και συντονισθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων των παραπάνω επικίνδυνων εξελίξεων.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια