ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – Για την επίθεση αστυνομικών εναντίων κατοίκων στην πλατεία Ν. Σμύρνης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – Για την επίθεση αστυνομικών εναντίων κατοίκων στην πλατεία Ν. Σμύρνης

Ο λαός έχει αποδείξει ιστορικά, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, ότι μπορεί να ξεπερνά τον φόβο, να οργανώνεται και να παλεύει συλλογικά. Καμία κυβέρνηση και κανένα αφεντικό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ούτε με τρομοκρατία και καταστολή!

Ανακοίνωση για την επίθεση αστυνομικών με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς κατοίκων στην πλατεία Ν. Σμύρνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια επίθεση αστυνομικών με ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς σε κατοίκους, στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, την Κυριακή 7 Μάρτη 2021. Συμμετέχουμε και καλούμε το λαό της περιοχής στην κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή που καλούν το Παράρτημα Νοτιοανατολικών Συνοικιών και Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας καθώς και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος της περιοχής, την Τρίτη 9 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Αποδεικνύεται γι΄ ακόμη μια φορά πως η ένταση της καταστολής πηγαίνει χέρι – χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων. Στο όνομα της ανακοπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού επιχειρείται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου απέναντι στο πογκρόμ αντιλαϊκών μέτρων , στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, που λαμβάνονται σε όλο το διάστημα της πανδημίας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεφεύγει της προσοχής μας η Ευρωατλαντική σφραγίδα στην ένταση της καταστολής του λαού. Δεν είναι τυχαίο που παράλληλα με το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, προχωρά από πλευράς ΕΕ και ΝΑΤΟ η εφαρμογή κατευθύνσεων για την “πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης”, που δεν εξαντλείται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων, αλλά επεκτείνεται και στο επιχειρησιακό πεδίο με τις κάθε λογής ασκήσεις καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων στις ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές (μεταξύ αυτών και στη Βάση στη Νέα Σάντα του Κιλκίς), τη δημιουργία της Europol, του ευρωστρατού και μιας σειράς κατασταλτικών σωμάτων και μηχανισμών, τη νομοθέτηση της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων σε επιχειρήσεις καταστολής κατά του λαού κ.α..

Η επίδειξη πυγμής από την πλευρά της αστυνομίας προς οικογένειες, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί και οι προσαγωγές νεαρών στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, αποτελούν κρίκους στην αλυσίδα της έντασης της αστυνομοκρατίας, του κατάπτυστου Νόμου Χρυσοχοϊδη για περιορισμό των διαδηλώσεων, του απεργοκτόνου νόμου, όλου του νομικού οπλοστασίου που επιχειρεί να βάλει στο γύψο τη δράση των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο.

Από κοντά, φυσικά, ακολουθεί και η Δημοτική Αρχή της Ν. Σμύρνης που με την χυδαία κι επικίνδυνη ανακοίνωσή της επιχειρεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αστυνομία και στους κατοίκους, επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Βέβαια, δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση της, αν λάβουμε υπόψη μας πως συστηματικά κωφεύει στις εκκλήσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να πάρει θέση για το όργιο της αστυνομοκρατίας όλο το τελευταίο διάστημα στο Άλσος της Ν. Σμύρνης, δηλώνοντας μάλιστα «αναρμόδια» επί του θέματος.

Είναι φανερό ότι η λαϊκή πάλη, που τόσο φοβούνται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και οι κάθε λογής εκφραστές τους σε όλα τα επίπεδα, είναι εκείνη που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Ο λαός έχει αποδείξει ιστορικά, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, ότι μπορεί να ξεπερνά τον φόβο, να οργανώνεται και να παλεύει συλλογικά. Καμία κυβέρνηση και κανένα αφεντικό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ούτε με τρομοκρατία και καταστολή! Καμία ανοχή στη βία και την καταστολή , είναι πράξη εχθρική ενάντια σε όλο το λαό , σε όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης , ενώνει τη φωνή της με αυτή των λαϊκών φορέων που καλούν στην αυριανή συγκέντρωση , στην πάλη ενάντια στον αυταρχισμό , τη βία και την τρομοκρατία από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

 

Νέα Σμύρνη, 8 Μαρτίου 2021

Η Επιτροπή Ειρήνης

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια