ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ: Εξέφρασε την καταδίκη της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ: Εξέφρασε την καταδίκη της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Την καταδίκη της στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, εξέφρασε μέσα από τη συνέλευση συγκρότησης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απρίλη, η Επιτροπή Ειρήνη Σερρών.

Την καταδίκη της στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, εξέφρασε μέσα από τη συνέλευση συγκρότησης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απρίλη, η Επιτροπή Ειρήνη Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, που ήταν εισηγητής της συνέλευσης, μαζί με τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «εδώ και σχεδόν 50 ημέρες οι λαοί και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τη φρίκη ενός πολέμου που μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Πριν από μερικές ημέρες τιμήσαμε τα θύματα των βομβαρδισμών και του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το 1999. Θυμηθήκαμε ξανά τις θηριωδίες και τη βαρβαρότητα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ σε βάρος του λαού της γειτονικής μας χώρας. Θυμίσαμε την ατιμωτική συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε αυτόν, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου».

Σημείωσε πως «σήμερα, που η ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ουκρανία με αλλαγμένους τους ρόλους των πρωταγωνιστών, αλλά με τα ίδια πάντα θύματα, τους λαούς, απαιτείται η καθημερινή μας κινητοποίηση, η μαζική έκφραση της αντίθεσης του λαού μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» και πρόσθεσε ότι «όλοι αυτοί οι πόλεμοι, οι εισβολές, τα πραξικοπήματα είχαν εκατομμύρια νεκρούς, τραυματίες και σακατεμένους ανθρώπους, μαζί και πολλά μικρά παιδιά. Δημιούργησαν αμέτρητα καραβάνια προσφύγων, κατέστρεψαν χώρες ολόκληρες! Γιατί η δύναμη σήμερα είναι στα χέρια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενώσεων. Γιατί σήμερα δεν υπάρχουν πια η ΕΣΣΔ και το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα».

«Γι’ αυτό και φωνάζουμε δυνατά, φτάνει πια η πρόστυχη υποκρισία σας, οι λαοί έχουν και γνώση και μνήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης εξέφρασε την καταδίκη του «στην απαράδεκτη, ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, σε όλους τους λαούς, που είναι πάντα τα θύματα της κρεατομηχανής των ιμπεριαλιστικών πολέμων» και υπογράμμισε ότι «η πάγια θέση μας είναι ότι ούτε ο ελληνικός λαός, μα ούτε και κανείς άλλος λαός πρέπει να μπουν κάτω από τις σημαίες των ιμπεριαλιστών, καμίας αστικής τάξης, ούτε της χώρας του, ούτε και ξένης. Πρέπει να υψώσουν τις δικές τους σημαίες, της κοινωνικής απελευθέρωσης, της κοινής πάλης για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμετάλλευση» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Τέλος, η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, αποτελούμενη από τους Ιορδανίδη Δήμο, Μπαρμπούτη Θανάση, Σερέτη Στέργιο, Σιδέρη Ξένια, Τόκα Λάμπρο και Χουβαρδά Γιάννη.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια