Ηράκλειο – Με επιτυχία η συναυλία ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για επέκταση των στρατιωτικών βάσεων   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία την Παρασκευή 24/1 στη Λότζια. Τα συγκροτήματα έδωσαν αγωνιστικό παλμό, με τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών της Κρήτης που σημάδεψαν την πάλη του λαού μας ενάντια στους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για επέκταση των στρατιωτικών βάσεων

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία την Παρασκευή 24/1 στη Λότζια. Τα συγκροτήματα έδωσαν αγωνιστικό παλμό, με τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών της Κρήτης που σημάδεψαν την πάλη του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις βάσεις του θανάτου, στη φτώχια και την προσφυγιά που σπέρνουν οι δυνάστες των λαών για τα συμφέροντά τους, μα και παραδοσιακούς σκοπούς που ανέβασαν το κέφι μαζί με την αγωνιστική διάθεση!

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε εκ μέρους της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου ο Γιάννης Δαλέζιος, μέλος Γραμματείας Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ηρακλείου, ενώ χαιρέτισαν οι Θανάσης Μακαρατζής, μέλος ΔΣ Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου και Μαρία Βασιλακάκη, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ηρακλείου. Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο Νίκος Πατεράκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου. Στη συναυλία έπαιξαν, με τη σειρά εμφάνισής τους, οι μουσικοί Γιώργος Γλυκοκόκαλος (λύρα), Μιχάλης Ραπτάκης (λαούτο), Γιάννης Κορυζάκης (κιθάρα), Γιώργος Φασουλάς (λύρα), Κώστας Καλλέργης (λαούτο), Βασίλης Φασουλάς (λαούτο), Βασίλης Ξυλούρης (λαούτο), Νίκος Βλατάς (λύρα), Γιώργος Σταυρακάκης (λαούτο), Λευτέρης Καλλέργης (λύρα), Μανούσος Καλλέργης (λαούτο), Θωμάς Μπολάκης (κιθάρα) και Μιχάλης Σαββάκης (κρουστά).

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων! Καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τις γυναίκες, τη νεολαία, να βγουν στον δρόμο και να την καταγγείλουν, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα την Πέμπτη 30/1 στις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας, μέρα ψήφισής της στη Βουλή. Η Συμφωνία, έργο των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο αλλά και σε στόχο επιθέσεων.

 • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης της Σούδας, που έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο στις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
 • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών τις βάσεις που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση (μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λάρισα, ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει «απόβαση» στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ).
 • Είναι οικονομικά ζημιογόνα για τη χώρα μας, όπως γράφει η συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Με τη Συμφωνία, προσπαθούν να καλλιεργήσουν έναν επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο, όπου οι χώρες αυτές:

 • αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο
 • δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο
 • θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά τις υπογραφές για τον αγωγό «East Med», αποδεικνύουν πως τα σχήματα που στήνονται με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο ή άλλα κράτη, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Γαλλίας, μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τον ελληνικό λαό. Την ίδια ώρα που μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εξασφαλίζουν ακόμη περισσότερα κέρδη γίνονται θρύψαλα οι ισχυρισμοί περί προστασίας της ασφάλειας της χώρας μας. Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας!

 • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
 • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
 • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Επιτροπή Αγώνα Ηρακλείου Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συμφωνία

(Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηρακλείου, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Συνδικάτο εργατουπαλλήλων τροφίμων και ποτών, Σωματείο εργαζομένων ιδιωτικής εκπαίδευσης Ν Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, Ομάδα Γυναικών Δήμου Ηρακλείου)

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ενάντια στην ψήφιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 30/1/2020 στις 19:00

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια