Καταγγελία της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης

Καταγγελία της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης

Το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα ανασύρονται αντιδημοκρατικές διατάξεις που θέτουν υπό διωγμό την πολιτική δράση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέλοντας προφανώς και μ’ αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, με τις φιλοπόλεμες επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας.

Το καθήκον κάθε πατριώτη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας του και να αγωνίζεται για την ειρηνικό μέλλον του λαού και της νεολαίας, χαρακτηρίζεται αδίκημα που οδήγησε στην προσαγωγή δέκα μελών και στελεχών της Επιτροπής Ειρήνης, γιατί έγραφαν αντιϊμπεριαλιστικά – φιλειρηνικά συνθήματα σε τοιχία του Περιφερειακού δρόμου στο Βαθύ.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα ανασύρονται  αντιδημοκρατικές διατάξεις που θέτουν υπό διωγμό την πολιτική δράση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέλοντας προφανώς και  μ’ αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων,  με τις φιλοπόλεμες επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας.

Οι συλλήψεις των νεολαίων στην Αθήνα , οι παραπομπές στα δικαστήρια με κάθε αφορμή συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα, οι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή του λαϊκού κινήματος κ. ά , είναι το δείγμα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να  «τιμήσει» τις συμφωνίες της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ως χρήσιμος «μεντεσές» του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και «σημαιοφόρος» του ΝΑΤΟ και των αμερικάνικων επιδιώξεων στη περιοχή μας.

Οι αγωνιστές του αντιϊμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος δεν το βάζουν κάτω.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),  με την υπερτριαντάχρονη δράση της στο νησί έχει το κύρος, το σθένος και την αποφασιστικότητα, να συνεχίσει αταλάντευτα την δραστηριότητά της. Κόντρα και σε κείνους τους ελάχιστους ανάμεσα στο Σαμιώτικο λαό που ξαναφόρεσαν την «κουκούλα» του καταδότη των προγόνων τους και  χαφιεδίζουν σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού, να συμπαραταχθεί με το ανμτιϊμπεριαλιστικό κίνημα στο νησί μας .

Να πάρει μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  την Τρίτη στις 10πμ το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη και όλοι μαζί να παλέψουμε:

  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο θανάτου σε βάρος άλλων λαών.
  • Να καταργηθούν όλες οι βάσεις.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία, η οποία μόνο συμφορές έχει φέρει στη χώρα μας(δικτατορία, κατοχή της Κύπρου, αμφισβήτηση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας)

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια