ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΗ 2019

ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΙΡΗΝΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΗ 2019

Με σύνθημα:  «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας» σας καλούμε στην Πανικάρια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 12 Μάη, από Γιαλισκάρι έως πλατεία Ευδήλου (απόσταση 10 χλμ), με εκκίνηση ώρα 10 το πρωί, από κατάστημα ΣΕΗΟΣ.

70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΝΑΤΟ και 20 χρόνια μετά το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των σφαγέων των λαών.

Στη γειτονιά μας μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία και στη Λιβύη. Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια είναι καζάνι που βράζει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για το λαό μας, όσο και για τους γείτονες λαούς της περιοχής.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Με σύνθημα:  «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας» σας καλούμε στην Πανικάρια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 12 Μάη, από Γιαλισκάρι έως πλατεία Ευδήλου (απόσταση 10 χλμ), με εκκίνηση ώρα 10 το πρωί, από κατάστημα ΣΕΗΟΣ.

Για τους συμμετέχοντες από περιοχές Αγ.Κηρύκου και Ευδήλου υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση τους  προς Γιαλισκάρι, με πούλμαν ώρα 9 το πρωί από  Δημαρχείο Ευδήλου. Μετά το πέρας της πορείας θα υπάρξει επιστροφή προς το Γιαλισκάρι για τους συμμετέχοντες από τις περιοχές των Ραχών.

Οδηγίες προς τους ειρηνοδρόμους:

Ελαφρύ ντύσιμο, αθλητικό παπούτσι, καπέλο, αντιηλιακό, συχνή κατανάλωση νερού. Για όσους κουραστούν κατά τη διαδρομή, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα.

Συμμετέχουν :

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (ΟΓΕ) / ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Ενδιαφέροντα άρθρα