ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ – Ανακοίνωση για τις άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό προσφύγων

Αυτές τις μέρες εκτός των άλλων παρατηρούμε και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στο δράμα που ζουν 8000 άνθρωποι δίπλα μας.

Οι τραγικές συνέπειες που βιώνουν αυτές τις μέρες με το κρύο και τη βροχή χιλιάδες πρόσφυγες, στον άθλιο αυτοσχέδιο καταυλισμό στις παρυφές της πόλης στη Σάμο, είναι η συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ των οποίων χιλιάδες μικρά παιδιά, στα νησιά και στη χώρα μας.

Αυτή ακριβώς η πολιτική πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο του λαού του νησιού μας, γιατί χωρίς την ανατροπή της η κατάσταση θα οξύνεται.

Αυτές τις μέρες εκτός των άλλων παρατηρούμε και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στο δράμα που ζουν 8000 άνθρωποι δίπλα μας. Η κίνηση εντυπωσιασμού με την αποστολή δύο αρματαγωγών χωρίς μέχρι χθες (7-2-2020) το βράδυ να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες για φιλοξενία, αποτελεί πρόκληση για όλους μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γι’ αυτή την βάναυση τακτική της, την ίδια ώρα που δίνει «γην και ύδωρ» στις ΗΠΑ, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για τα εγκληματικά τους σχέδια στη Μέση Ανατολή και το Ιράν, που μεταξύ άλλων θα φέρουν νέα κύματα ξεριζωμένων, από τον πόλεμο, ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να οργανώσουμε τους αγώνες μας για:

  • Να μεταφερθούν τώρα όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα..
  • Να κλείσει το χοτ σποτ και να μη γίνει νέο πουθενά στο νησί.
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί μας μετά την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου και να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια