ΠΑΤΡΑ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

ΠΑΤΡΑ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

Παρασκευή 25 Οκτώβρη 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Η  Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις,   την οποία συγκροτούν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, εργατικά συνδικάτα,  φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ,  και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος , καλούν σε  ευρεία συμμετοχή  σε

 

ΣΥΣΚΕΨΗ

την Παρασκευή 25 Οκτώβρη 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την οργάνωση της πάλης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ,  σχετικά με το σχεδιασμό μεταφοράς των  Πυρηνικών όπλων  που βρίσκονται στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας,  στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, ως  Επιτροπή Αγώνα  καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια γίνεται στην κατεύθυνση αυτή. Θεωρούμε  ότι αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο της ενεργούς εμπλοκής της χώρας μας  και της περιοχής μας ειδικότερα, στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που εξελίσσονται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα ,στις περιοχές  της Ανατολικής  Μεσογείου  και της Μέσης Ανατολής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, “Στρατηγικό Διάλογο” ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η σύμπραξη Ελλάδας – ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας και  της τρομοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Η συμμετοχή μας στην σύσκεψη είναι ένα πρώτο βήμα για την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στους πολέμους και τα πυρηνικά .

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια