Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Επ.Ειρήνης Νέας Σμύρνης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Επ.Ειρήνης Νέας Σμύρνης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 25/02/18 η εκδήλωση-συζήτηση της Επιτροπής Ειρήνης Ν.Σμύρνης με θέμα : «Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν.Σμύρνης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 100 άτομα και οι φορείς της περιοχής (ΟΓΕ,ΠΕΑΕΑ, Λαϊκή Επιτροπή κλπ) και φορείς απο τις γειτονικές περιοχές ( Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 25/02/18 η εκδήλωση-συζήτηση της Επιτροπής Ειρήνης Ν.Σμύρνης με θέμα : «Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν.Σμύρνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 100 άτομα και οι φορείς της περιοχής (ΟΓΕ,ΠΕΑΕΑ, Λαϊκή Επιτροπή κλπ) και φορείς απο τις γειτονικές περιοχές ( Επιτροπής Ειρήνης Ταύρου-Μοσχάτου και 2ου Διαμερίσματος ,Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καλλιθέας κλπ).Παραβρέθηκε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Άγγελος Βρεττός.

Μετά το άνοιγμα της εκδήλωσης ακολούθησε προβολή διαφανειών με επίκεντρο τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στην ελληνική εμπλοκή . Επόμενο βήμα της εκδήλωσης η απαγγελία , από δύο συναγωνιστές ,  του ποιήματος του ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος με τη μεστή και σε βάθος ανάλυση του θέματος πράγμα που έδωσε το έναυσμα για ένα γόνιμο διάλογο με ερωτήματα και τοποθετήσεις που εξέφραζαν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς στα Βαλκάνια.

“Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι βέβαια η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί στο εσωτερικό της χώρας, και διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, και σε ανταγωνισμό κυρίως με το τουρκικό κεφάλαιο, μερίδιο από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών. Η πολιτική αυτή εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχέδια εκθέτοντας τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής, σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Στο πλαίσιο αυτό το Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα Ειρήνης στη χώρα μας, η ΕΕΔΥΕ, καλεί το λαό μας σε επαγρύπνηση και αγωνίζεται μαζί του για:

  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δράσεις.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων, και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Καμιά διάκριση ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί τους μετανάστες τους διώχνει η ιμπεριαλιστική τους ειρήνη, και τους πρόσφυγες ο ιμπεριαλιστικός τους πόλεμος που σκοτώνει ότι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους.
  • Κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων και των πυρηνικών δοκιμών.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Θα κλείσω με το κλείσιμο που έκανε ο Σουχά Ερτεκίν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 11 Φλεβάρη, ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην πόλη αυτή.

«Οι αστικές κυβερνήσεις ενισχύουν τον εθνικισμό και προσπαθούν να μετατρέψουν τους λαούς σε εχθρούς ο ένας του άλλου. Μια παρόμοια διαδικασία προχωρά ανάμεσα στις χώρες μας με θέματα όπως η Συνθήκη της Λοζάνης και το Αιγαίο. Οι νόμοι του καπιταλισμού, και κυρίως του τελευταίου του σταδίου, του ιμπεριαλισμού, κάνει αυτή την πορεία των γεγονότων αναπόφευκτη. Το μόνο που μπορεί να δώσει ο καπιταλισμός στην ανθρωπότητα από δω και μπρος είναι αίμα και δάκρυα. Σε αυτό το σημείο, οι λαοί και οι εργατικές τάξεις πρέπει να υψώσουν τις φωνές τους ακόμα πιο δυνατά. Ο εχθρός των λαών και των εργατικών τάξεων είναι οι δικές τους αστικές τάξεις και ο ιμπεριαλισμός. Ο μόνος τρόπος να υπάρξει πραγματική ειρήνη είναι να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό. Ο αγώνας για το σοσιαλισμό και ο αγώνας για την ειρήνη αλληλοεπικαλύπτονται σε ένα σημείο που ποτέ δεν υπήρξε ως τώρα.

Κάτω το ΝΑΤΟ
Κάτω ο ιμπεριαλισμός
Ζήτω η φιλία των λαών
Ζήτω η ειρήνη”

Στο κλείσιμο συνοψίστηκαν τα θετικά στοιχεία από τη συζήτηση και εντοπίστηκε η ανάγκη συνεισφοράς των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες του κινήματος που είναι σε εξέλιξη : Συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης , αξιοποίηση και διάδοση  – και με νέους συνδρομητές – του περιοδικού της ΕΕΔΥΕ «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» όπου ήδη κυκλοφορεί το τεύχος 79 Γενάρης 2018 , η διακίνηση των λαχνών της λαχειοφόρου του 2018 , η συνέχιση της δράσης στα σχολεία στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΕΔΥΕ «Μια εικόνα , τρία ερωτήματα» κλπ. 

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα και η συμμετοχή στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης , δίνει ώθηση στην προσπάθεια για συσπείρωση δυνάμεων στη λειτουργία και δράση της , στην πάλη για την υλοποίηση των στόχων που αποφάσισε το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια