ΣΑΜΟΣ – Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ειρήνης

Παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες, η Επιτροπή Ειρήνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, συνεχίζουν τη συγκέντρωση ρουχισμού και τη διανομή του σε πρόσφυγες που ζουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, αλλά και σε συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη.

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ειρήνης

 

Μια ακόμη όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά διοργάνωσε με επιτυχία η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης το Σάββατο 14Δεκέμβρη στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε κουκλοθέατρο με σκετς που αφορούσε τις σχέσεις του παιδιού με τους γονείς. Ακολούθησε συζήτηση για το ίδιο θέμα με την συμβολή του ψυχολόγου Νίκου Καλδιριμιτζιάν.

Στη συνέχεια η Θεατρική ομάδα της Παιδικής Φωλιάς Παγώνδα παρουσίασε δυο σκετς που αφορούσαν στο Περιβάλλον και την Ειρήνη. Ακολούθησε το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την βοήθεια της Νανάς Νικολάου στο αρμόνιο. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν αρμυρά και γλυκά κεράσματα.

Για τους μεγάλους υπήρχε όπως κάθε χρόνο το «Παζάρι Ειρήνης» με πολύ όμορφες κατασκευές και γευστικές επιλογές για δώρα, έργα και προσφορά μελών και φίλων της Επιτροπής από όλο το νησί. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με μεζέδες και κρασί και με τους μουσικούς, Μανώλη Καραβασίλη, Δημήτρη Λεκάτη, Δημήτρη Σοφιανό, Άννα Παλαμάρη , Χριστίνα  Χαρτζανιώτη και Νίκο Καρβούνη να απογειώνουν το κέφι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητες, η Επιτροπή Ειρήνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, συνεχίζουν τη συγκέντρωση ρουχισμού και τη διανομή του σε πρόσφυγες που ζουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, αλλά και σε συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη.

 

Σάμος 17-12-2019

Ενδιαφέροντα άρθρα