Συλλαλητήριο της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου στις 19/4/2018, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας, με συλλαλητήριο την Πέμπτη 19/4/18 στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! 

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καταδικάζει τη σημερινή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και καλεί το λαό μας να βγει στο δρόμο να καταδικάσει μαζικά την ιμπεριαλιστική επίθεση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας, με συλλαλητήριο

την Πέμπτη 19/4/18 στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας

Ξημερώματα Σαββάτου οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους  στη Συρία με πρόσχημα το χημικό της οπλοστάσιο (αυτό που είχαν… καταστρέψει στη Μεσόγειο το 2014). Εγκαινιάζουν ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με άλλα καπιταλιστικά κράτη με πραγματικό στόχο τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Σύσσωμες οι ηγεσίες των κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον νέο κύκλο του Ιμπεριαλιστικού πολέμου με ταυτόχρονη οξεία αντίδραση του κατ’ εξοχήν ανταγωνιστή τους: της Ρωσικής κυβέρνησης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες. Συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η καραμέλα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” που προσφέρει η κυβέρνηση και οι γνωστοί παπαγάλοι  είναι το σακχαρόπηκτο χάπι που μέσα του κρύβεται η πικρίλα της εμπλοκής σε ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ο πόλεμος είναι δίπλα μας. Στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, στις πολιτικές των κομμάτων που στηρίζουν τα σημερινό διαφθαρμένο και σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Στις πολιτικές του «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και του «διαβολικά καλού Τράμπ».

Ο πόλεμος είναι δίπλα μας. Στις πολεμικές ιαχές πατριδοκάπηλων, αστών δημοσιολόγων και δημοσιογράφων αναλυτών  που αναζητούν τη χρυσή ευκαιρία για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στο νέο μπλεγμένο κουβάρι των ανταγωνισμών.

Ποιας Ελλάδας; Όχι της Πατρίδας των ανθρώπων της εργασίας, του καθημερινού μόχθου, των παραγωγών του πλούτου. Μα της χώρας των επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν υπολογίζουν αν με αίμα του Έλληνα στρατιώτη θα γίνει η χάραξη νέων συνόρων.

Ο πόλεμος είναι δίπλα μας. Στις διάσπαρτες σε όλο το έδαφος της Ελλάδας των ΝΑΤΟικών και αμερικάνικων βάσεων. Στη βάση-αεροπλανοφόρο της Σούδας που παίζει αναντικατάστατο και ενεργό ρόλο στα φονικά χτυπήματα όπως το σημερινό εναντίον της Συρίας.  

Ο πόλεμος είναι δίπλα μας. Προς το παρόν παρακολουθούμε τα γεγονότα μπροστά στις οθόνες όμως ο πόλεμος είναι έξω από την πόρτα μας. Ο λαός της  Συρίας, που ενδεχομένως παρακολουθούσε πριν λίγα χρόνια στις τηλεοράσεις το δράμα του λαού του Ιράκ, δεν γνώριζε πως έβλεπε «ταινία προσεχώς» το σημερινό δικό του δράμα. Δεν μπορούσε να φανταστεί τα σπίτια του γκρεμισμένα από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και τα πνιγμένα παιδιά του στο Αιγαίο.

Τώρα χρειάζεται ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, για να απαιτήσουμε  μαζικά:

  • Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ

 Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου

14 Απριλίου 2018

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια