Χανιά – Αγωνιστική «υποδοχή» στις 5 μ.μ. της αρμάδας θανάτου των ΗΠΑ

Χανιά – Αγωνιστική «υποδοχή» στις 5 μ.μ. της αρμάδας θανάτου των ΗΠΑ

Σε αγωνιστική υποδοχή «όπως ταιριάζει στις παραδόσεις του ηρωικού λαού της Κρήτης» στην αρμάδα του θανάτου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (902.gr) που θα φτάσει στο νησί, καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σήμερα Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Συγκεκριμένα τους καλεί «να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικού κινήματος των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και όχι του λαού, που οι ανάγκες του συνθλίβονται από την αστική πολιτική μέσα κι έξω από τη χώρα».

Επισημαίνει ακόμα, ότι «η αρμάδα του θανάτου -αποτελούμενη από ένα αεροπλανοφόρο, δύο καταδρομικά και τέσσερα αντιτορπιλικά με 6.000 στελέχη των αμερικανικών ΕΔ- δεν έρχεται εδώ για “αναψυχή” αλλά σε μια γιγαντιαίων διαστάσεων “πρόβα πολέμου”: Που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, προ ημερών και εξελίσσεται από τη Βαλτική, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα (άσκηση “Defender Εurope 2021”), διακλαδώνεται με τη μεγαλύτερη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου (“Dynamic Manta ’21”) και επεκτείνεται, με την παρουσία της αμερικάνικης αρμάδας, στον άξονα της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τον Περσικό Κόλπο. Σε μια πρόβα πολέμου για την υποστήριξη των “εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας (των συμφερόντων τους) σε Ευρώπη και Αφρική”, για τον έλεγχο σφαιρών επιρροής, δρόμων του Εμπορίου και της Ενέργειας, σε συνθήκες που η πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ αμφισβητείται στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και με τα όπλα στραμμένα απέναντι στους ανταγωνιστές της, κυρίως τη Ρωσία και την Κίνα, που συγκροτούν το δικό τους οικονομικό και στρατιωτικό “προγεφύρωμα” στην περιοχή».

Στέκεται στις ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που «βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών, διακινδυνεύοντας τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Η ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ μετατρέπει όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στο ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟικού στρατού. Εντάσσεται στα “μετωπικά κράτη” (“Front Stages”) για τις ΗΠΑ, ώστε μαζί με την Πολωνία και το Ισραήλ να αποτελέσει το άκρο ενός νοητού τόξου ανάσχεσης της Ρωσίας και της Κίνας. Αναβαθμίζει τις στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ όσο και με αραβικά κράτη – συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, ενώ εννέα ελληνικά πλοία δρουν εκτός συνόρων, από την Κεντρική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, υπό ευρωΝΑΤΟική σημαία».

Τονίζει επιπλέον πως η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους και ξεκαθαρίζει ότι οι Έλληνες φαντάροι και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά μακριά από τα σύνορα της χώρας σε επικίνδυνες και δαπανηρές ΝΑΤΟικές αποστολές (διαβάστε εδώ αναλυτικά από το 902.gr).

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια