ΤΡΙΚΑΛΑ – Συναυλία κατά των βάσεων

Δεν ξεχνάμε ότι οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών.

Αντεπίθεση με μουσική και τραγούδι ενάντια στις βάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Προχωρά η καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, μέλος της ΕΕΔΥΕ, συνεχίζοντας δυναμικά και πολύμορφα τον αγώνα μέσα από συσκέψεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο, ώστε να ενημερωθεί πλατιά ο λαός μας, να αποκαλύψουμε τους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 1.11.2019 συναυλία στο Cafe “Σουίτα” με το συγκρότημα Acurmas Band που απέδωσαν θαυμάσια έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Ο κύκλος μάλιστα διευρύνθηκε και με άλλους φίλους που ήρθαν να ζεστάνουν το κλίμα ερμηνεύοντας τα δικά τους τραγούδια.

Εκφράστηκε η απαίτηση να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟκές βάσεις και γι αυτό πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη συμφωνία στο πλαίσιο ενημέρωσης του λαού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά,  σε κάθε σχολείο και σχολή, παντού. Διατυπώθηκε παράλληλα η απαίτηση να σταματήσει η τρίτη εισβολή στη Συρία που πραγματοποιείται από την Τουρκία με τις ευλογίες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και έχει οδηγήσει στο θάνατο αμέτρητους αμάχους και χιλιάδες άλλους έχει ξεριζώσει από τον τόπο τους!

Στη σύντομη ομιλία της από την πλευρά της Επιτροπής Ειρήνης η κ. Μελίνα Σκαμπαρίνα αναφέρθηκε στο ιστορικό επέκτασης της συμφωνίας για τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθώς και την εγκατάσταση νέων βάσεων μεταξύ των οποίων Drones κατασκοπευτικών στη Λάρισα και ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν ξεχνάμε ότι οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών. Δεν ξεχνάμε ότι από τη Σούδα ξεκινούσαν οι αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα εξορμούσαν για την επέμβαση και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ενώ αυτές ακριβώς οι βάσεις που βρίσκονται στο έδαφός μας εδώ και δεκαετίες δεν αποσόβησαν στο παραμικρό την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης που γκριζάρει το μισό Αιγαίο και δεν αναγνωρίζει σύνορα θεωρώντας το σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Την ίδια ώρα μάλιστα που τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης υποδέχονταν τον Πομπέο στον τόπο μας η Τουρκία έστελνε τα γεωτρύπανά της στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν μπορούμε επίσης να αδιαφορήσουμε για τις δηλώσεις Ρωσίας και Ιράν ότι οι Νατοϊκές βάσεις γίνονται άμεσα στόχος αντεπιθέσεων σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης. Ποιος θα μας προστατέψει απ” τους συμμάχους μας; Η ζοφερή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών σχετικά με την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία αποδεικνύει πόσο εύκολα οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλάζουν στρατόπεδα και συμμάχους, πόσο λίγο μετρούς τις ανθρώπινες ζωές πόσο νοιάζονται για τις εκατόμβες των νεκρών και τα καραβάνια των ξεριζωμένων. Παράπλευρες απώλειες σε ένα φρικαλέο αλισβερίσι!”.

 

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια