4ος Αγώνας Δρόμου της ΕΔΥΕΘ

Το Σάββατο, 20 Μάη 2017, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Δρόμου της ΕΔΥΕΘ, προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το Σάββατο, 20 Μάη 2017, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Δρόμου της ΕΔΥΕΘ, προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι δρομείς ξεκινήσαν από την πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ,όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Γρηγόρης Λαμπράκης και τερμάτισαν στο Μνημείο, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

«Ο σημερινός λαϊκός δρόμος αναδεικνύει όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη θέση. Στην πρωτιά του αγώνα για την ειρήνη. Στην πρωτιά του αγώνα ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η σημερινή παρουσία μας σε αυτόν το χώρο και η συμμετοχή μας στον αγώνα δρόμου που θα ξεκινήσει σε λίγο, γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. 54 χρόνια μετά την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, συνεχίζουμε πιστά στα βήματά του, για την εκπλήρωση των ιδανικών και του οράματος για το οποίο θυσιάστηκαν αυτός ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι αγωνιστές του λαού μας», είπε κατά την εκκίνησε ο Μπάμπης Βέλης, γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.

«Το ζήτημα της Ειρήνης – πρόσθεσε στο σημείο τερματισμού – είναι βαθιά δεμένο με τους αγώνες του λαού μας για μια καλύτερη ζωή. Για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση όπου οι εργαζόμενοι, κάθε μεροκαματιάρης, κάθε λαϊκή οικογένεια θα μπορούν να γεύονται τους καρπούς του ιδρώτα και των κόπων τους.» (βρες το σύνδεσμο)

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια