ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχητικά την πάλη μας στο επόμενο διάστημα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τις νέες και τους νέους που έδωσαν μαζικό, μαχητικό “παρών” στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 30 Γενάρη στην Αθήνα, αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις βάσεις του θανάτου, στην επικίνδυνη αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση της  Συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας.  Εκφράζοντας με τον αγώνα τους τη θέληση του λαού μας για άμεση απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, απαιτώντας το κλείσιμο της βάσης στη Σούδα και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

Τα μαζικά συλλαλητήρια, αλλά και η δουλειά που προηγήθηκε σε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις δεκάδες χιλιάδες υπογραφές, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις, αποτελούν σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας, που θα έχει συνέχεια και στο επόμενο διάστημα.

Η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της χώρας μας, μέσω της Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη επιθέσεων, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που καθημερινά ματώνει τη λαϊκή οικογένεια, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υψώνει όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην παιδεία, στην υγεία, κλπ.. Έχει ως βάση το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων, ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, την Κίνα και με δεκάδες άλλα κράτη, με επίδικο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, την ενέργεια, τα εμπορεύματα, τους δρόμους μεταφοράς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα φέρουν εγκληματικές ευθύνες γιατί σπέρνουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, αναγορεύουν τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ως τάχα εγγυητές της ειρήνης, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Οι ψευδεπίγραφοι καβγάδες που εκφράστηκαν και  στη συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με τα “ανταλλάγματα” από τη Συμφωνία, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από το κύριο, την ουσία δηλαδή της Συμφωνίας, να συσκοτίσουν το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων. Η “εθνική ομοψυχία” για την οποία μιλάνε σημαίνει υποταγή του λαού στα “επωφελή” – όπως τα χαρακτηρίζουν – “εθνικά” προτάγματα του κεφαλαίου, διαγωνιζόμενοι παράλληλα για το ποιος μπορεί να τα διασφαλίσει αποτελεσματικότερα και για να επιβεβαιώσουν το πόσο «προβλέψιμοι» και «δεδομένοι» είναι για τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, ήταν που άνοιξε το δρόμο κι εφάρμοσε ως κυβέρνηση αυτή τη Συμφωνία, αναβαθμίζοντας τη βάση της  Σούδας, δημιουργώντας Αμερικανικές  βάσεις στη Λάρισα , το Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη, που τώρα η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα τόσο από την υποκριτική  στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε “παρών”, όσο κι από τη στάση των άλλων αστικών κομμάτων (ΜέΡΑ 25 – Ελληνική Λύση) που ψήφισαν κατά, όχι γιατί διαφωνούν με την ουσία της Συμφωνίας, αλλά γιατί στο πλαίσιο των “ανταλλαγμάτων” επιδιώκουν να αποσπάσουν ακόμη μεγαλύτερες “εγγυήσεις” από τις ΗΠΑ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

Ο λαός μας να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτή τη Συμφωνία. Να μην δείξει καμιά ανοχή και να καταδικάσει κάθε απόπειρα εγκατάστασης πυρηνικών στη χώρα μας, την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ, στη Σαουδική Αραβία (μαζί με τους πυραύλους «Πάτριοτ»), αλλά και στη Λιβύη.  Να απορρίψει το ψευτοδίλημμα “συμβιβασμός – υποταγή ή πόλεμος” για τα ελληνοτουρκικά, που έχει να κάνει με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για παζάρια και συμβιβασμούς ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη που θα ανοίξουν νέες πληγές, χρησιμοποιώντας και το  Δικαστήριο της Χάγης.

Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχητικά την πάλη μας στο επόμενο διάστημα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για να κλείσουν όλες οι Ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς, η στήριξη στους πρόσφυγες, η κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, το κεφάλαιο και την εξουσία του, ώστε οι λαοί να γίνουν νοικοκύρηδες κι αφέντες στον τόπο τους, να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικά αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ των κρατών.

 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Εργατικά Σωματεία – ΕΕΔΥΕ – Φοιτητικοί  Σύλλογοι- Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων  ΟΓΕ – Φορείς Λαϊκού Κινήματος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4/2/2020

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια